Дієтичні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите оладки, але боїтеся, що вони негативно позначаться на вашій фігурі, зробіть їх максимально дієтичними. Для цього використовуйте цельнозерновую борошно і яблука.
Багато з нас зараз стежать за своєю фігурою. Але це не привід позбавляти себе задоволення скуштувати смачні страви. Дізнайтеся, як приготувати дієтичні оладки на кефірі, і насолоджуйтеся цією стравою без шкоди для талії.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно вівсяне - 100 грам
- Борошно цільнозернове - 50 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яблука - 3-4 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
У мисці з високими краями змішайте яйце, цукор, соду і кефір. Так як в кефірі присутній молочна кислота, гасити соду оцтом не потрібно. Перемішайте інгредієнти, дочекайтеся, коли на поверхні маси почнуть з'являтися бульбашки. Просійте в миску вівсяну і цельнозерновую борошно. Ретельно розмішайте віночком тісто, щоб воно було схоже за консистенцією на сметану і щоб в ньому не було грудочок.
Яблука вимийте і очистіть від шкірки. Потім виріжте з них серцевину, не порушуючи цілісності самого фрукта. Наріжте яблука на колечка товщиною в один сантиметр. Для цієї страви краще використовувати зелений сорт яблук.
Кожне колечко ретельно умочіть в тісто для оладок. Воно повинно повністю покрити шматочки яблук. Якщо ви хочете, щоб блюдо містило ще менше калорій, то просто додайте замість цукру спеціальний цукрозамінник або стевію.
Візьміть сковорідок налийте на неї невелику кількість рослинної олії. Розжарити її на середньому вогні. Викладайте на сковорідку кружечки яблук в тісті і обсмажуйте по кілька хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Потім накрийте блюдо кришкою і смажте на повільному вогні близько п'яти хвилин. Готові оладки можна присипати цукровою пудрою і корицею. Подавайте їх гарячими зі сметаною.