Рецепт Дієтичні оладки на кефірі фото

Дієтичні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Оладки

Якщо ви любите оладки, але боїтеся, що вони негативно позначаться на вашій фігурі, зробіть їх максимально дієтичними. Для цього використовуйте цельнозерновую борошно і яблука.

Багато з нас зараз стежать за своєю фігурою. Але це не привід позбавляти себе задоволення скуштувати смачні страви. Дізнайтеся, як приготувати дієтичні оладки на кефірі, і насолоджуйтеся цією стравою без шкоди для талії.

  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Борошно вівсяне - 100 грам
  • Борошно цільнозернове - 50 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Яблука - 3-4 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
дієтичні оладки на кефірі - фото крок 1
У мисці з високими краями змішайте яйце, цукор, соду і кефір. Так як в кефірі присутній молочна кислота, гасити соду оцтом не потрібно. Перемішайте інгредієнти, дочекайтеся, коли на поверхні маси почнуть з'являтися бульбашки. Просійте в миску вівсяну і цельнозерновую борошно. Ретельно розмішайте віночком тісто, щоб воно було схоже за консистенцією на сметану і щоб в ньому не було грудочок.
дієтичні оладки на кефірі - фото крок 2
Яблука вимийте і очистіть від шкірки. Потім виріжте з них серцевину, не порушуючи цілісності самого фрукта. Наріжте яблука на колечка товщиною в один сантиметр. Для цієї страви краще використовувати зелений сорт яблук.
дієтичні оладки на кефірі - фото крок 3
Кожне колечко ретельно умочіть в тісто для оладок. Воно повинно повністю покрити шматочки яблук. Якщо ви хочете, щоб блюдо містило ще менше калорій, то просто додайте замість цукру спеціальний цукрозамінник або стевію.
дієтичні оладки на кефірі - фото крок 4
Візьміть сковорідок налийте на неї невелику кількість рослинної олії. Розжарити її на середньому вогні. Викладайте на сковорідку кружечки яблук в тісті і обсмажуйте по кілька хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
дієтичні оладки на кефірі - фото крок 5
Потім накрийте блюдо кришкою і смажте на повільному вогні близько п'яти хвилин. Готові оладки можна присипати цукровою пудрою і корицею. Подавайте їх гарячими зі сметаною.

Схожі рецепти