Оладки з гречаної каші
(покроковий рецепт з фото)
У мене часто трапляється, що я готую дуже багато крупи, будь то: рис або гречка. Ніколи не виходить зварити стільки, скільки потрібно для страви. А куди ж подіти решту? Є чудова ідея!
Пропоную варіант, який допоможе впоратися з цим завданням. Прочитайте про те, як приготувати млинці з гречаної каші. Раніше я пробувала несолодкі гречані котлетки, але в цей раз це справжнісінький десерт. Плюс ми ще додамо пластівці. Зробимо тісто, перемолу інгредієнти, і вольем кефір.
- Вершкове масло - 50 грам
- Відварна гречка - 2 склянки
- Вівсяні пластівці - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Кефір - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Ізюм - За смаком
- Крем - За смаком
- Ягоди - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
Гречку відварити до готовності в підсоленій воді. Потім остудіть і подрібніть її блендером.
Потім додайте до каші яйце і пластівці.
Далі внесіть трохи родзинок, цукор і кефір. Вимішайте тісто. Залиште його на 10 хвилин, щоб пластівці розбухнули.
Потім всипте борошно і додайте м'яке масло. Добре все перемішайте.
Обсмажте оладки з двох сторін на розігрітій олії до золотистого кольору.
Подавайте оладки зі сметанкою і ягодами. Смачного вам сніданку!