Печиво з гречаної-вівсяної муки з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо смачне, в міру солодке, розсипчасте печиво багато клітковиною. Ще воно обов'язково сподобається вашим дітям, адже печиво ми будемо робити незвичайної форми. Зацікавилися? вперед готувати!
Печиво з гречаної-вівсяної муки з яблуком приготувати дуже легко і, головне, швидко. Гречана мука в поєднанні з вівсяної дає приємний смак і якусь родзинку. І, до того ж, печиво багато клітковиною і зовсім непріторное. Назва у печива "посмішка" . Але племінники в один голос сказали, що це жаба, так що у печива тепер дві назви :). Сподіваюся, і вам сподобається незвичайне печиво!
- Яблуко - 1 штука
- Гречана крупа - 1/2 склянки
- Вівсяні пластівці - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 8 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Ізюм - 1 Чайна ложка (для прикраси)
- Горіхи або насіння - 1 Чайна ложка (для прикраси)
1. За допомогою кавомолки подрібнюємо гречану крупу і вівсяні пластівці в муку.
2. Потім додаємо в борошно масло, мідь, розпушувач і яйце.
3. І замішуємо тісто.
4. Яблуко потрібно помити і обсушити. Потім видалити серцевину, а яблуко нарізати на дольки.
5. Далі розгортаємо тісто не дуже тонко, вирізаємо кружечки склянкою і викладаємо на одну половину часточку яблука.
6. Накриваємо часточку другою половинкою кружечка і робимо очі з родзинок, а носик - з насіння або горіхів. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
7. Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Печиво готове!