Запіканка з готової гречаної каші
(покроковий рецепт з фото)
Запіканки - це завжди смачно і корисно! А сьогодні у нас запіканка з гречки з цибулею, сиром і зеленню. Її не можна подавати відразу з духовки, потрібно трохи часу, щоб вона охолола і тримала форму.
Такий смачний обід можна приготувати всього за 30-35 хвилин при наявності вже готової гречаної каші. Форма для запікання може бути будь-яка, але не дуже велика, вийде приблизно 4 невеликих порції запіканки. Дуже зручно запікати в скляній, завжди видно готове блюдо. Отже, дивіться, як приготувати запіканку з готової гречаної каші.
- Варена гречана каша - 2 склянки
- Сир твердий - 175 грам
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка (кріп) - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
Підготуйте продукти, відміряйте каші дві склянки. Не варто додавати більше, інакше не вистачить яєчної заливки.
Візьміть вогнетривку форму, змастіть рослинною олією. Розподіліть один стакан гречаної каші.
Зверху розкладіть частина тертого сиру. Більшу частину сиру я залишила на верхній шар. Але можна поділити і порівну.
Цибуля поріжте тонко півкільцями, вимийте зелень і порубати дрібно ножем. Рівномірно розподіліть поверх сиру цибулю і зелень. Присипте чорним меленим перцем або сумішшю перців.
Розподіліть рівномірно другий стакан гречки. Трохи ложкою утрамбуйте кашу, але не сильно.
Три яйця змішайте з молоком і щіпкою солі. Залийте кашу, я використовувала великі курячі яйця, мені вистачило заливки. Зверху розкладіть залишився сир. Поставте форму в гарячу духовку на 20-25 хвилин, температура - 200 градусів.
Запіканка готова! Не поспішайте подавайте її на стіл, їй потрібно трохи охолонути, тоді вона легко ріжеться на порційні шматочки. Приємного!