Оладки з геркулесу
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте варіант корисного і смачного сніданку або солоденького до чаю, тоді зверніть свою увагу на цей вельми простий рецепт оладок з геркулесу.
1. У невелику мисочку всипте геркулес і додайте трохи йогурту або кефіру. Залиште на 5-10 хвилин.
2. Перекладіть пластівці в чашу блендера, збийте кілька разів.
3. Додайте туди ж сир і яйця (можна використовувати в рецепті приготування оладок з геркулесу тільки білки). Знову збийте.
4. Всипте в чашу розпушувач, щіпку солі і цукор за смаком. Можна також взяти в якості підсолоджувача згущене молоко, мідь, свіжі ягоди або варення, наприклад.
5. Ще раз як слід збийте масу. Вона не повинна бути занадто рідкою.
6. На сковороді розігрійте масло. Я використовую найчастіше суміш вершкового і рослинного без запаху.
7. Викладайте тісто на сковороду і смажте оладки з геркулесу в домашніх умовах до рум'яної скоринки з двох сторін.
Перед подачею на стіл можете доповнити їх сметаною, варенням або шоколадним топінгом, наприклад.
Відмінний варіант ситного і смачного сніданку, чи не так?
- Геркулес - 150 грам
- Кефір або йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Олія - За смаком (для смаження)
2. Перекладіть пластівці в чашу блендера, збийте кілька разів.
3. Додайте туди ж сир і яйця (можна використовувати в рецепті приготування оладок з геркулесу тільки білки). Знову збийте.
4. Всипте в чашу розпушувач, щіпку солі і цукор за смаком. Можна також взяти в якості підсолоджувача згущене молоко, мідь, свіжі ягоди або варення, наприклад.
5. Ще раз як слід збийте масу. Вона не повинна бути занадто рідкою.
6. На сковороді розігрійте масло. Я використовую найчастіше суміш вершкового і рослинного без запаху.
7. Викладайте тісто на сковороду і смажте оладки з геркулесу в домашніх умовах до рум'яної скоринки з двох сторін.
Перед подачею на стіл можете доповнити їх сметаною, варенням або шоколадним топінгом, наприклад.
Відмінний варіант ситного і смачного сніданку, чи не так?