Оладки на сметані пишні
(покроковий рецепт з фото)
Вважаю великим упущенням, що розповідаю тільки зараз про рецепт, як приготувати млинці на сметані пишні. Можете зробити їх з кислим сметани, так вони вийдуть навіть смачніше і пишніше.
Головний інгредієнт таких оладок - це сметана. Можна використовувати свіжу або кислим. Оладки подавайте відразу після приготування, поки вони ще гарячі. Ви можете зробити тісто заздалегідь і зберігати його в холодильнику, наприклад, з вечора зробити тісто, а вранці посмажити оладки.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Крем - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску просійте борошно, додайте соду, розпушувач, сіль, цукор, ваніль, гарненько все перемішайте.
2. В іншій мисці змішайте рідкі складові: яйця, сметану, кефір і столову ложку рослинної олії.
3. Влийте рідкі складові до сухим, гарненько перемішайте віночком.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть по столовій ложці тесту (я готую на поверхні електрогриль, але сковорода навіть зручніше).
5. Обсмажуйте з двох сторін до рум'яної скоринки. Коли перевернули, то викладіть невеликий шматочок вершкового масла на кожну оладку.
6. Подавайте оладки відразу після приготування, поки вони ще гарячі.