Обліпиховий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиховий сироп - це не тільки смачні ласощі, але ще і полезнейшее ліки, що містить велику кількість вітамінів, каротину, заліза та інших корисних речовин.
Обліпиховий сироп - це найефективніше ліки, яке кожному під силу приготувати в домашніх умовах. У ньому міститься величезна кількість вітамінів В і С, залізо, каротин, яблучна кислота, жирні олії та багато-багато інших речовин, зміцнюють людський організм. Так що, якщо в ваших широтах росте обліпиха, НЕ заготовити на зиму такий ось обліпиховий сироп - це просто гріх.
- Обліпиха - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Спершу обліпиху перебираємо, очищаємо від сміття і гарненько промиваємо.
За допомогою кухонного комбайна перекручуємо перемитого ягоду.
Отриману обліпихова масу двічі проціджують через сито.
Виходить, по суті, вот такой вот обліпиховий сік. В цей сік додаємо весь наш цукор, гарненько перемішуємо і ставимо в сухе прохолодне місце на добу. Приблизно кожні дві години бажано перемішувати масу, щоб цукор краще розчинявся.
Через добу, коли цукор розчиниться в облепиховом соку, можна розливати обліпиховий сироп по банкам і відправляти на зберігання. Приготований за цим рецептом обліпиховий сироп може зберігатися до року.