Обліпиховий компоти
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете забезпечити свою сім'ю вітамінами на всю зиму - влітку варіть і закочуйте в банки обліпиховий компоти. Обліпиховий компоти - ключ до міцного імунітету в зимові холоди.
Обліпиховий компоти на зиму на трилітрову банку, як і більшість інших компотів, вариться примітивний спосіб.
1. Варимо цукровий сироп. У каструлю вливаємо холодну воду, всипаємо цукор, кип'ятимо і варимо до повного розчинення цукру.
2. Кладемо вимиті і перебрані ягоди обліпихи в банки. Банки, природно, повинні бути чистими.
3. Заливаємо ягоди сиропом, закручуємо банки кришками і стерилізуємо банки. Літрові банки в киплячій воді стерилізують 15 хвилин, півлітрові - трохи коротше.
Обліпиховий компоти готовий!
- Обліпиха - 2 кілограма
- Вода - 1 літр
- Цукор - 400 грам
1. Варимо цукровий сироп. У каструлю вливаємо холодну воду, всипаємо цукор, кип'ятимо і варимо до повного розчинення цукру.
2. Кладемо вимиті і перебрані ягоди обліпихи в банки. Банки, природно, повинні бути чистими.
3. Заливаємо ягоди сиропом, закручуємо банки кришками і стерилізуємо банки. Літрові банки в киплячій воді стерилізують 15 хвилин, півлітрові - трохи коротше.
Обліпиховий компоти готовий!