Обліпиховий крем
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося мені на дозвіллі чогось цікавого, смачного і незвичайного, понишпорив у інтернеті - і знайшов рецепт, як приготувати обліпиховий крем. Зараз розповім і вам про всі тонкощі процесу.
З обліпихи можна готувати не тільки варення або смачний, ароматний чай. З неї виходить дуже смачний крем, який можна подавати з булочками, оладками, млинцями або використовувати для промазки тортів і пирогів. Можна додавати до смаку цитрусові або ягоди, фрукти. Крем вийде навіть з заморожених ягід, кількість цукру можна змінювати.
- Лимон - 0, 5 штуки
- Обліпиха - 250 грам
- Цукровий пісок - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Олія - 70-100 грам
1. Ягоди обліпихи добре промиваю в гарячій воді, а потім подрібнюю до консистенції пюре за допомогою погружного блендера. Лимон мою, відрізаю половинку, відвалів сік половини в ягідне пюре.
2. У сотейник вбиваю яйця і всипав цукровий пісок, перемішую, потім вливаю обліпихи пюре і відправляю на середній вогонь, варю суміш близько 10 хвилин.
3. Після закінчення часу прибираю сотейник з вогню, остуджують і ввожу вершкове масло (його кількість можна варіювати). Накриваю миску плівкою і відправляю в холодильник до повного охолодження. Смачного!