Рецепт Обліпиховий крем фото

Обліпиховий крем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Вершкове масло, Обліпиха
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл
Десерти

Захотілося мені на дозвіллі чогось цікавого, смачного і незвичайного, понишпорив у інтернеті - і знайшов рецепт, як приготувати обліпиховий крем. Зараз розповім і вам про всі тонкощі процесу.

З обліпихи можна готувати не тільки варення або смачний, ароматний чай. З неї виходить дуже смачний крем, який можна подавати з булочками, оладками, млинцями або використовувати для промазки тортів і пирогів. Можна додавати до смаку цитрусові або ягоди, фрукти. Крем вийде навіть з заморожених ягід, кількість цукру можна змінювати.

  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Обліпиха - 250 грам
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Олія - 70-100 грам
обліпиховий крем - фото крок 1
1. Ягоди обліпихи добре промиваю в гарячій воді, а потім подрібнюю до консистенції пюре за допомогою погружного блендера. Лимон мою, відрізаю половинку, відвалів сік половини в ягідне пюре.
обліпиховий крем - фото крок 2
2. У сотейник вбиваю яйця і всипав цукровий пісок, перемішую, потім вливаю обліпихи пюре і відправляю на середній вогонь, варю суміш близько 10 хвилин.
обліпиховий крем - фото крок 3
3. Після закінчення часу прибираю сотейник з вогню, остуджують і ввожу вершкове масло (його кількість можна варіювати). Накриваю миску плівкою і відправляю в холодильник до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти