Незвичайний торт
(покроковий рецепт з фото)
Досить оригінальний торт з неймовірно ніжним сирним кремом і горою горішків - це справжній подарунок на будь-який святковий стіл! Показую і розповідаю, як приготувати незвичайний торт!
Для приготування незвичайного торта нам знадобиться ніжний вершковий сир (можете замінити його на маскарпоне), консервований ананас кубиками (бажано, але необов'язково, т.К. Ананас все одно будемо різати ще дрібніше), а також багато горішків. У тісто я додаю волоські горіхи, а ось прикрасою послужить кешью (можна взяти і мигдаль, і всі ті ж волоські горіхи). До речі, поекспериментувавши з барвниками або кремами, ви можете прикрасити торт більш яскраво.
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Банан - 3 штуки
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Ананас - 250 грам (консервований)
- Ананасовий сироп - 100 мілілітрів
- Ванілін - 2 грами
- Обкладинка - 1 щіпка
- Розпушувач - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Маскарпоне - 250 грам (для крему )
- Вершкове масло - 50 грам (для крему)
- Цукрова пудра - За смаком (для крему )
- Ванільний екстракт - За смаком (для крему )
- Горіхи - 150 грам (для оформлення )
- Цукор - 200 грам (для оформлення )

Насамперед треба зайнятися коржами. Для їх начинки поріжте дрібно волоські горіхи і ананас.

Борошно просійте, додайте розпушувач, корицю, сіль і цукор.

Яйця збийте з маслом рослинним.

У суху борошняну суміш додайте збиті яйця. Замісити тісто.

Додайте в тісто горішки з подрібненим ананасом, а також ванілін. Влийте сироп з-під ананаса і все добре перемішайте.

З отриманого тесту виходить три коржа приблизно по 22 см в діаметрі.
Випікайте їх при 180 градусах хвилин 40-45. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Випікайте їх при 180 градусах хвилин 40-45. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Поки готові коржі остигають, приготуйте крем: збийте маскарпоне з ванільним екстрактом, цукровою пудрою і вершковим маслом. За бажанням додайте кориці.

Збираємо торт, промазуємо кожен корж кремом. Залиште крем для оформлення.

Горішки для оформлення обсмажте, додавши до них цукор. Карамелізованими горішками прикрасьте торт.

Готовий незвичайний торт ви можете подавати до чаю відразу ж. Але постоявши і просочившись в холодильнику як слід, він стає ще смачніше!

Смачного!