Незвичайний паску
(покроковий рецепт з фото)
До світлого свята Великодня хочеться приготувати що-небудь особливе, наприклад, Кулі, та не простий, а ошатний і святковий, щоб порадувати своїх рідних. Пропоную спекти незвичайний паску-краффін.
Незважаючи на таку, здавалося б, складну форму цього паски, готується він дуже просто і відносно швидко. Дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і у вас все вийде. Головне, готуйте паски з хорошим настроєм!
- Молоко - 150 мілілітрів
- Цукровий пісок - 100 грам
- Свіжі дріжджі - 10 грам (або 6 грам сухих)
- Яйце - 3 штуки(1 ціле яйце і 2 жовтка)
- Ванільний цукор - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 175 грам(50 грам в тісто, 125 грам в начинку)
- Борошно пшеничне - 450 грам (вищий сорт)
- Цукати, родзинки, в'ялена журавлина - 150 грам
- Цедра лимону - 5 грам
- Цукрова пудра - 20 грам
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте дріжджі, 1 столову ложку цукру від загального обсягу і розмішайте до розчинення дріжджів.
Всю борошно просійте. Додайте в молоко 1 столову ложку борошна від загальної кількості.
Розмішайте, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
У ємність для збивання вбийте одне яйце і 2 жовтка, додайте два види цукру і сіль.
Збийте в пишну піну протягом 5 хвилин.
До підійшла опарі додайте збиту яєчну масу.
Додайте 50 грам розтопленого вершкового масла.
По одній столовій ложці умішайте всю муку.
Подальший заміс тесту продовжуйте на столі, вимішувати треба хвилин 7-10, тісто виходить дуже м'яке і еластичне. Вимішати тісто викладіть в чисту миску, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на расстойку, приблизно на 1 час.
Поки тісто расстаівается, займіться начинкою, промийте сухофрукти, родзинки, в разі необхідності подрібніть, обсушити на паперовому рушнику.
Дуже добре до фруктової маси додати цедру лимона або апельсина.
Підійшло тісто розділити на 3 частини, кожна частина вийшла вагою 280 грам, podkatayte в колобки, накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин.
Розкочуйте кожен колобок в дуже тонкий пласт, після чого змажте розм'якшеним вершковим маслом.
Викладіть сухофрукти і цукати по всій поверхні тіста.
Скачайте тісто в щільний рулет.
Гострим ножем розрізати рулет уздовж, але не до самого кінця, залиште приблизно 2 см.
Поверніть обидві половинки рулету зрізом назовні.
Покладіть одну половинку на іншу у вигляді башточки.
Викладіть заготовку в паперову форму, підходить форма діаметром 9 см. І висотою 8, 5 см. Накрийте чистою серветкою і залиште на расстойку ще на 30 хвилин.
Випікайте паски в духовці при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин, в другій половині випікання прикрийте верх фольгою або папером для випічки, щоб не підгоріли. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Повністю остиглий паску-краффін посипте цукровою пудрою і радуйте своїх рідних смачною і красивою випічкою. Світлого свята!