Рецепт Не чіпай фото

Не чіпай
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Жанишпа - пшоняна каша по-казахському. Подивившись рецепт, як приготувати жанишпа, ви зрозумієте, що нічого складного в цьому немає, спосіб готування дуже схожий на слов'янський. Але все ж маленькі нюанси є.

Опис приготування:

Отже, розберемо все по кроках. Пшоно промивають і замочують у теплій воді на 15-20 хвилин. Потім відварюють в киплячій воді (1, 5 склянки). Додають цукор, вершкове масло і сметану, потім ставлять під прес. Подають в піалах. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Окріп - 1, 5 склянки
не чіпай - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Пшоно промийте теплою водою, залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
не чіпай - фото крок 2
Пшоно опустіть в киплячу воду (1, 5 склянки) і відваріть протягом 8 хвилин, в кінці варіння помішуючи дерев'яною лопаткою. Потім відкиньте на сито, остудіть.
не чіпай - фото крок 3
Додайте цукор, олія, ретельно розітріть. Додайте сметану, перемішайте і відправте під прес. Я залишила кашу прямо в друшляку, а зверху поставила тарілку з пресом. Потім перевернула жанишпа на блюдо.

Схожі рецепти