Не чіпай
(покроковий рецепт з фото)
Жанишпа - пшоняна каша по-казахському. Подивившись рецепт, як приготувати жанишпа, ви зрозумієте, що нічого складного в цьому немає, спосіб готування дуже схожий на слов'янський. Але все ж маленькі нюанси є.
Отже, розберемо все по кроках. Пшоно промивають і замочують у теплій воді на 15-20 хвилин. Потім відварюють в киплячій воді (1, 5 склянки). Додають цукор, вершкове масло і сметану, потім ставлять під прес. Подають в піалах. Приємних вам клопоту на кухні!
- Пшоно - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 60 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 1, 5 склянки
Підготуйте необхідні продукти. Пшоно промийте теплою водою, залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
Пшоно опустіть в киплячу воду (1, 5 склянки) і відваріть протягом 8 хвилин, в кінці варіння помішуючи дерев'яною лопаткою. Потім відкиньте на сито, остудіть.
Додайте цукор, олія, ретельно розітріть. Додайте сметану, перемішайте і відправте під прес. Я залишила кашу прямо в друшляку, а зверху поставила тарілку з пресом. Потім перевернула жанишпа на блюдо.