Найпростіший шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт із серії "склав, перемішав, запор & Quot. А в результаті виходить відмінний пиріг до чаю або кави. Пригощайтеся!
На приготування цієї страви потрібно зовсім небагато часу, а в результаті виходить смачна, в міру волога і дуже шоколадна випічка. Якщо будете пекти в круглій формі, то після прикраси вийде відмінний тортик, а якщо в формі для кексів - вийде кекс. Горіхи можете взяти будь-які на ваш смак. Готовність залежить від вашої духовки і розміру форми. Лучина при протикає пирога повинна виходити сухою. Виймати з форми потрібно тільки після повного охолодження, так як він виходить дуже ніжним. Смачного!
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крем 25% - 250 грам
- Вершкове масло - 220 грам (розтоплене )
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 225 грам
- Какао-порошок - 50 грам
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Арахіс - 2/3 склянки (подрібнений)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
Складові.
Змішайте яйця, розтоплене масло і сметану до однорідної маси.
З'єднайте в однорідну масу борошно, подрібнені горіхи, цукор, розпушувач, сіль, ванілін, какао.
З'єднайте обидві маси в однорідне тісто.
Перекладіть в змащену маслом форму і випікайте в гарячій духовці при t = 140 протягом 50 хвилин до готовності.
Дайте повністю охолонути, вийміть з форми і подавайте.
Смачного!