Найпростіший шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Ще бабуся навчила мене, як приготувати найпростіший шоколадний торт, і, повірте, цей тортик радує нас не тільки насолодою, але і своїм виглядом! швидко, дешево і сердито - якраз про нього!
Родзинкою даного торта є те, що під час приготування необхідно використовувати метод, відкритий британськими кулінарами в 1666 році, який називається «Змішайте всі інгредієнти в одній мисці». З його допомогою тортик виходить дуже смачний! Чи не нудотний, м'який і дуже ніжний. Він безумовно сподобається всім любителям солодкого. Хай щастить!
- Самопіднімальне борошно - 175 грам
- Дрібний цукор - 150 грам
- Какао - 15 грам
- Тепле молоко - 125 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам (м'яке)
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 150 мілілітрів
- Чорний шоколад - 100 грам
- Білий шоколад - 50 грам
- Абрикосовий джем - 5-6 Ст. Ложок (без шматочків)
1. Підготуйте всі необхідні для тесту інгредієнти.
2. У чашку з какао додайте шість столових ложок окропу, добре перемішайте.
3. Додайте молоко і цукор (якщо у вас звичайний цукор, добре все перемішайте, щоб той повністю розчинився в молоці).
4. Додайте яйця, борошно, розпушувач і вершкове масло, не перемішується поки.
5. Збийте тісто міксером. Перелийте його в форму і випікайте 35-40 хвилин при 180 градусах.
6. Підготуйте всі необхідні для начинки інгредієнти.
7. Вийміть корж з форми, змастіть верх абрикосовим джемом.
8. Полийте корж зверху ганашем (для його приготування підігрійте вершки і розтопіть в них чорний шоколад).
9. На рівномірно розподіленому Ганаш намалюйте смужки з білого шоколаду.
10. Робимо візерунок, проводячи зубочисткою від одного краю тортика до іншого (перпендикулярно по відношенню до смужок).
11. Найпростіший шоколадний торт готовий! Смачного!