Найпростіший морквяний торт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви до цих пір не пекли морквяний торт, обов'язково приготуйте його за моїм рецептом. Тортик виходить дуже смачний, соковитий і ніжний, а готується він дуже просто. Беріть на замітку!
Приготувати морквяний торт дуже просто. Найскладніше в ньому - це підготувати всі продукти за списком. Дивіться покроковий рецепт, результат вас точно не розчарує.
- Морква - 350 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 3 грами
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Крем - 50 грам
- Борошно - 355 грам
- Розпушувач - 14 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Ядра волоських горіхів - 50 грам
- Суха цедра лимона - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 180 грам (в вершках)
- Вершковий сир - 140 грам (в вершках)
- Цукрова пудра - 200 грам (в вершках)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (в вершках)
- Цукор - 150 грам (в тісто)
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте в ємності для замішування тіста яйця, сіль, цукор, рослинне масло і сметану, розмішайте.
Натріть моркву на дрібній тертці.
Подрібніть ядра волоських горіхів, але не дуже дрібно.
Змішайте всі інші сухі інгредієнти: борошно, корицю, розпушувач, лимонну цедру, мускатний горіх.
Частинами введіть сухі інгредієнти до яєчної суміші.
В останню чергу додайте моркву і волоські горіхи.
Розмішайте силіконової лопаткою до однорідності.
Підготуйте форму для випічки, зробіть "французьку сорочку", тобто змастіть вершковим маслом і обсипте борошном, надлишки борошна струсіть.
Викладіть тісто у форму, розрівняйте, випікайте при температурі 180-200 градусів 40-45 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою.
Поки випікається корж, приготуйте крем, для цього збийте розм'якшене вершкове масло.
Додайте вершковий сир.
Всипте цукрову пудру і ванільний цукор, знову збийте.
Готовий крем поставте в холодильник для стабілізації.
Випечений корж слід повністю охолодити.
Розріжте на 2-3 коржа, у мене форма великого діаметра, тому ріжу корж на 2 частини.
Змастіть кремом нижній корж.
Покладіть верхній корж, змастіть верх і боки торта кремом, приблизно 1/3 крему перекладіть в кондитерський мішок і прикрасьте торт зверху, можна присипати залишками горіхів. Бока можна обсипати крихтою від печива.
Торт має настоятися 2-3 годину, після чого його можна подавати до столу. Торт вийшов смачний і ароматний! Приємного чаювання!