Рецепт Настоянка зі смородини фото

Настоянка зі смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Настоянки

Настоянка на смородині виходить дуже ароматною і легко готується. Можна зробити настоянку на червоній або чорній смородині, додати листя. Мені ж до душі настоянка на ягідки червоної смородини.

Настоянка з смородини виходить яскраво-червоного, але приглушеного або розмитого кольору. Пахне чудово! Ви її приготуєте всього за два тижні. Єдине - вибрати гарну горілку.

Готувати настоянку з смородини дуже легко. Ось мій простий рецепт.

1. Ягоди смородини - чорної або червоної - виделкою зніміть з гілочок. Очистіть від листочків і гарненько промийте кілька разів. Викладіть сушити на рушник.

2. Коли ягоди просохнуть, викладіть їх в зручні пляшки або посуд. Деякі додають з десяток листочків смородини. Безумовно, вони повинні рости на кущі в чистій зоні, бути максимально чистими і сухими. Я з листами не пробувала. Але, кажуть, смак виходить більш насичений. Гаразд, продовжуємо. Якщо ви збираєтеся вкласти ягоди не в один бутель, то розподіліть їх порівну на всю тару "на око" . Зверху засипте ягоди цукром. Для зручності використовуйте воронку.

3. Залийте ягоди з цукром горілкою, закупорте і гарненько струсіть. Залиште настойку на два тижні в темному місці. Періодично заглядайте і струшуйте, щоб цукор розчинився і шари зілля перемішалися.

4. Через два тижні настоянку процідіть через марлю. Усе! Настоянка з смородини готова! Можна влаштовувати дівич-вечір і подавати на стіл.

Зберігайте настоянку в темному і прохолодному місці або в холодильнику.

Не переборщити!

  • Смородина - 200 грам
  • Горілка - 500 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
Настоянка з смородини виходить яскраво-червоного, але приглушеного або розмитого кольору. Пахне чудово! Ви її приготуєте всього за два тижні. Єдине - вибрати гарну горілку.

Готувати настоянку з смородини дуже легко. Ось мій простий рецепт.

1. Ягоди смородини - чорної або червоної - виделкою зніміть з гілочок. Очистіть від листочків і гарненько промийте кілька разів. Викладіть сушити на рушник.

2. Коли ягоди просохнуть, викладіть їх в зручні пляшки або посуд. Деякі додають з десяток листочків смородини. Безумовно, вони повинні рости на кущі в чистій зоні, бути максимально чистими і сухими. Я з листами не пробувала. Але, кажуть, смак виходить більш насичений. Гаразд, продовжуємо. Якщо ви збираєтеся вкласти ягоди не в один бутель, то розподіліть їх порівну на всю тару "на око" . Зверху засипте ягоди цукром. Для зручності використовуйте воронку.

3. Залийте ягоди з цукром горілкою, закупорте і гарненько струсіть. Залиште настойку на два тижні в темному місці. Періодично заглядайте і струшуйте, щоб цукор розчинився і шари зілля перемішалися.

4. Через два тижні настоянку процідіть через марлю. Усе! Настоянка з смородини готова! Можна влаштовувати дівич-вечір і подавати на стіл.

Зберігайте настоянку в темному і прохолодному місці або в холодильнику.

Не переборщити!

Схожі рецепти