Рецепт Настоянка з чорної смородини на горілці фото

Настоянка з чорної смородини на горілці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл, Літні
Солодке, Напої, Настоянки

Міцні настоянки на горілці ви можете без праці приготувати в домашніх умовах, а потім пригощати ними своїх друзів у свята. Для цього рецепта вам знадобляться свіжі стиглі ягоди чорної смородини.

Щоб приготувати смачну ягідну настоянку, вибирайте тільки якісні, повністю дозрілі плоди. Настоянка з ягід чорної смородини виходить смачною, з яскраво вираженим ароматом. Вона прикрасить будь-яке застілля. Щоб дізнатися, як приготувати настоянку з чорної смородини на горілці, прочитайте цей рецепт.

  • Чорна смородина - 2 кілограма
  • Листя чорної смородини - 10-20 штук
  • Цукор - 700 грам
  • Горілка - 1 літр
  • Ванілін - 1 щіпка
1
Ягоди чорної смородини вимийте і переберіть. Викладіть їх в скляні банки, чергуючи шари ягід, листя і цукру. Додайте трохи ваніліну.
2
Залийте вміст банок чистої горілкою без добавок так, щоб вона повністю покривала ягоди. Закрийте банки кришками і поставте в темне місце.
3
Так як ягоди повинні залишатися цілими, термін настоювання збільшується до місяця. Через тридцять днів процідіть настоянку через марлю і зберігайте настойку в холодильнику.

Схожі рецепти