Рецепт Настоянка з чорної смородини на горілці фото

Настоянка з чорної смородини на горілці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл , Літні
Солодке , Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 20
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Міцні настоянки на горілці ви можете без праці приготувати в домашніх умовах, а потім пригощати ними своїх друзів у свята. Для цього рецепта вам знадобляться свіжі стиглі ягоди чорної смородини.

Опис приготування:

Щоб приготувати смачну ягідну настоянку, вибирайте тільки якісні, повністю дозрілі плоди. Настоянка з ягід чорної смородини виходить смачною, з яскраво вираженим ароматом. Вона прикрасить будь-яке застілля. Щоб дізнатися, як приготувати настоянку з чорної смородини на горілці, прочитайте цей рецепт.

  • Чорна смородина - 2 кілограма
  • Листя чорної смородини - 10-20 штук
  • Цукор - 700 грам
  • Горілка - 1 літр
  • Ванілін - 1 щіпка
1
Ягоди чорної смородини вимийте і переберіть. Викладіть їх в скляні банки, чергуючи шари ягід, листя і цукру. Додайте трохи ваніліну.
2
Залийте вміст банок чистої горілкою без добавок так, щоб вона повністю покривала ягоди. Закрийте банки кришками і поставте в темне місце.
3
Так як ягоди повинні залишатися цілими, термін настоювання збільшується до місяця. Через тридцять днів процідіть настоянку через марлю і зберігайте настойку в холодильнику.

Схожі рецепти