Рецепт Настоянка з полуниці на горілці фото

Настоянка з полуниці на горілці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
Літні
Напої, Настоянки

Ягідна настоянка виходить ароматною, а її смак насичений. Полуниця надає напою дуже красивий колір і приємний запах. Таку настоянку можна додати в морозиво, десерт або приготувати коктейлі.

Настоянка готується близько двох тижнів. Через цей час ягоди стануть світлими, а напій отримає насичений смак, колір і аромат полуниці. Можна залишити полуницю в настоянці і далі зберігати в такому вигляді протягом декількох місяців або ж процідити і перелити в скляну пляшку і зберігати вже у вигляді готової настоянки.

  • Горілка - 500 мілілітрів
  • Полуниця - 400 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 2
Горілку виливаємо в банку і додаємо цукор.
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 3
Полуницю моєму, чистимо і висипаємо в банку з горілкою. Все перемішуємо. Закриваємо банку кришкою, прибираємо в темне місце на 2 тижні.
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 4
Через 2 дня полуниця вже наповнила напій своїм кольором.
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 5
Ось так виглядає настоянка через 5 днів. Цукор повністю розчинився, полуниця стала світлою, а напій придбав насичений колір.
настоянка з полуниці на горілці - фото крок 6
Через 2 тижні настоянка готова. Напій проціджують через марлю складену в 2 рази і виливаємо в скляну пляшку в якій будемо зберігати настойку. Закриваємо щільною кришкою.
І звичайно, дегустуємо. Пригощайтеся!

Схожі рецепти