Настоянка з полуниці на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Ягідна настоянка виходить ароматною, а її смак насичений. Полуниця надає напою дуже красивий колір і приємний запах. Таку настоянку можна додати в морозиво, десерт або приготувати коктейлі.
Настоянка готується близько двох тижнів. Через цей час ягоди стануть світлими, а напій отримає насичений смак, колір і аромат полуниці. Можна залишити полуницю в настоянці і далі зберігати в такому вигляді протягом декількох місяців або ж процідити і перелити в скляну пляшку і зберігати вже у вигляді готової настоянки.
- Горілка - 500 мілілітрів
- Полуниця - 400 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
Підготуємо інгредієнти.
Горілку виливаємо в банку і додаємо цукор.
Полуницю моєму, чистимо і висипаємо в банку з горілкою. Все перемішуємо. Закриваємо банку кришкою, прибираємо в темне місце на 2 тижні.
Через 2 дня полуниця вже наповнила напій своїм кольором.
Ось так виглядає настоянка через 5 днів. Цукор повністю розчинився, полуниця стала світлою, а напій придбав насичений колір.
Через 2 тижні настоянка готова. Напій проціджують через марлю складену в 2 рази і виливаємо в скляну пляшку в якій будемо зберігати настойку. Закриваємо щільною кришкою.
І звичайно, дегустуємо. Пригощайтеся!
І звичайно, дегустуємо. Пригощайтеся!