Настоянка з журавлини на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Журавлина - смачна, корисна ягода, ідеальна для приготування настоянки. Ароматна, дуже красива, приємна і м'яка на смак. Настоянку з журавлини на горілці легко можна приготувати в домашніх умовах.
Рецепт приготування настоянки з журавлини на горілці дуже простий. В результаті у вас вийде чудовий, домашній, без будь-яких шкідливих домішок напій. В даному рецепті цукру зовсім небагато, але якщо ви любите солодку настоянку, додайте цукор на свій смак. Журавлинна настоянка стане прикрасою будь-якого святкового столу.
- Журавлина - 100 грам
- Горілка - 250 мілілітрів
- Цукор - 1-2 чайних ложок (за смаком)
Журавлину розминаємо в пюре, додаємо до неї цукор і добре перемішуємо.
Далі перекладаємо пюре в банку, заливаємо горілкою і злегка струшуємо.
Закриваємо банку і відправляємо настойку в темне місце на 2 тижні. Банку періодично необхідно струшувати.
Через 2 тижні проціджуємо настоянку через сито або марлю.