Рецепт Настоянка з чорної смородини фото

Настоянка з чорної смородини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл, Фуршет
Напої, Настоянки

Рецепт, як приготувати настоянку з чорної смородини, перевірений часом. Напій міцний, але п'ється легко. Ви не відчуєте терпкого присмаку алкоголю, тому зможете пити його невеликими ковтками.

Напій можна довго зберігати в коморі або в погребі, щоб на нього не потрапляли прямі сонячні промені. Таким же чином можна приготувати настоянку з інших ягід: наприклад, з червоної смородини, полуниці, малини та ін. До столу настойку краще подавати холодною.

  • Смородина - 0, 5 кілограма
  • Аніс - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 штука
  • Цукор - 200 грам
  • Шнапс - 1 літр (горілка)
1
Відокремте ягоди від гілочок, перекладіть їх в друшляк і гарненько промийте під проточною водою.
2
Перекладіть ягоди в банку і засипте цукровим піском, залиште на півгодини.
3
Через 30 хвилин додайте зірочки анісу, паличку кориці, залийте вміст банки алкоголем і щільно закрийте кришкою.
4
Залиште банку на підвіконні на 3-4 тижні. Через необхідний час відкрийте банку і процідіть її вміст через марлю.
5
Перелийте готовий напій в пляшку з щільною кришкою, зберігайте в холодильнику або в коморі.

Схожі рецепти