Насипний яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато варіацій на тему яблучних пирогів. Яблука кладуть як начинку, додають до тесту, нарізають шматочками і укладають зверху. Спробуйте рецепт, як приготувати насипний яблучний пиріг.
Є багато різних рецептів пирогів, де використовують яблука. Яблука добре піддаються термічній обробці, вони відмінно поєднуються з приправами, наприклад, з корицею і ваніллю. Яблука краще використовувати твердих сортів і солодкі, якщо попалися з кислинкою, то додаємо більше цукру.
Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, і нехай вас не лякає те, що використовується таке незвичайне тісто з сухих інгредієнтів.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 склянки
- Борошно - 1 Склянка
- Манька - 1 Склянка
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 30 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - За смаком
- Обкладинка - За смаком
1. У миску насипаємо манку, додаємо цукор, борошно, трохи ванілі на смак, розпушувач і перемішуємо. Це вже готове сухе тісто.
2. Яблука миємо, очищаємо від насіння і натираємо на крупній тертці. Форму для випікання змащуємо шматочком вершкового масла, готове тісто умовно поділяємо на 3 частини, одну з яких робимо побільше. На дно форми насипаємо більше тесту, потім укладаємо частина тертих яблук, посипаємо корицею і ваніллю.
3. Робимо поглиблення по всій площі, після чого наливаємо частина молока, такі шари робимо ще 2 рази. Можна розділяти і на більшу або меншу кількість «коржів».
4. Самий верхній шар закінчуємо сухим тестом, після чого на крупній тертці натираємо шматочок вершкового масла і розподіляємо його рівномірно по пирогу.
5. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180-190 градусів духовці 50-60 хвилин. Найсмачніше є його вже остиглим. Смачного!