Насичені шоколадні капкейкі з джемом
(покроковий рецепт з фото)
Смачні і дуже насичені шоколадні капкейкі.
Кількість порцій: 12
- Вершкове масло - 115 грам
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйця - 2 штуки
- Какао - 30 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Йогурт - 120 грам
- Темний шоколад - 80 грам
- Цукрова пудра - 80 грам (для крему)
- Вершковий сир - 400 грам (для крему)
- Вершки 33% - 80 мілілітрів (для крему)
- Джем - 4 Ст. Ложки (начинка)
На високій швидкості розітріть цукор з маслом (3-5 хвилин). Додайте по одному яйця, ще раз добре збийте.
В окремому посуді просійте і ретельно змішайте всі сухі інгредієнти.
Всипте в яєчну масу сухі інгредієнти. Акуратно перемішайте.
Всипте в яєчну масу сухі інгредієнти. Акуратно перемішайте.
Додайте йогурт.
І в останню чергу додайте розтоплений шоколад і ретельно все перемішайте.
Наповніть формочки для кексів (12 шт) тісто на 3/4 форми. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
Готовим кексів дайте охолонути, ложкою або спеціальною насадкою приберіть серединку і заповніть її смачним джемом. Для прикраси я використовувала вершковий крем: збийте на середній швидкості вершки, вершковий сир і цукрову пудру. Додати дуже дрібно нарізаний шоколад і перемішати. Прикрасьте сніжинками.
Смачного!
Смачного!