Капкейкі шоколадні
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати шоколадні капкейкі будинку насправді досить легко і просто. Інгредієнти прості і доступні, а в результаті виходить неймовірно ніжний і смачний десерт, від якого просто неможливо відязикатися!
Крем для капкейков підійде абсолютно будь-який - ган, з вершкового сиру, вершків або маскарпоне. Я пропоную приготувати даний десерт з улюбленим багатьма масляним кремом. Прикрашаємо готові капкейкі абсолютно будь-яким зручним для вас способом. Шоколадними краплями, свіжими ягодами, маршмелоу або будь-кондитерської посипкою. Побалуйте себе і своїх близьких цим приголомшливим десертом, Запевнюю вас, буде дуже смачно!
- Борошно - 160 грам
- Цукор - 120 грам
- Вершкове масло - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Какао - 45 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Розпушувач - 10 грам
- Молоко згущене - 250 грам (варене)
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь розм'якшити при кімнатній температурі.
2. Збийте цукор з 130 грамами вершкового масла.
3. По одному додайте яйця, кожен раз добре збиваючи.
4. Налейте молоко, додайте борошно, розпушувач, сіль і какао.
5. Збийте все ще раз.
6. Готове тісто розкладіть по формах, заповнюючи їх не більше, ніж на 2/3 від обсягу.
7. Зверху накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах 15 хвилин. Потім фольгу приберіть і допікають ще 15 хвилин.
8. З охололи кексів ложечкою видаліть серединку і наповніть їх кремом або будь-який інший начинкою. Підійде будь-який ягідний або фруктовий джем, варене згущене молоко або шоколадний соус. Для верху я використовувала масляний крем. Для цього збийте вершкове масло з вареним згущеним молоком і відсадити готовий крем за допомогою кулінарного мішка. Прикрасьте за смаком. Шоколадні капкейки готові. Подавати можна відразу ж. Смачного!