Рецепт Наливка з брусниці фото

Наливка з брусниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Брусниця
Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл
Напої

Смачний алкогольний напій, який дуже легко приготувати вдома. Ділюся рецептом наливки з брусниці - вам і вашим гостям обов'язково сподобається!

Наливку з брусниці приготувати в домашніх умовах дуже легко, було б бажання. Ягоду для наливки можна брати і свіжу, і заморожену. Якщо не вийде дістати спирт - не біда, замініть його горілкою, тільки в цьому випадку слід зменшити кількість води. Наливка - це жіночий напій, і він не повинен бути 40-градусним. Я не люблю дуже солодкі наливки, а ви можете регулювати солодкість напою, змінюючи кількість цукру. Розповідаю, як приготувати наливку з брусниці.

1. Ягоди брусниці помити і злегка придушити. Висипати в 1, 5-літрову банку.

2. Залити ягоди спиртом.

3. Воду профільтрувати і розчинити в ній цукор або мед.

4. Залити сироп в банку з ягодами і спиртом.

5. Збовтати і закрити щільно кришкою, можна закатати.

6. Поставити в темне прохолодне місце на півтора місяці.

Готову наливку можна процідити, а можна залишити з ягодами - вони смачні, хоч і "п'яні" . До Новорічних свят акая наливка якраз "дозріє" і буде у вас на столі красива рубінове і смачна наливка. Хороших і веселих вам свят!

  • Брусниця - 2 склянки
  • Спирт - 200 мілілітрів
  • Вода - 500-600 мілілітрів
  • Цукор або мед - 1 Склянка
Наливку з брусниці приготувати в домашніх умовах дуже легко, було б бажання. Ягоду для наливки можна брати і свіжу, і заморожену. Якщо не вийде дістати спирт - не біда, замініть його горілкою, тільки в цьому випадку слід зменшити кількість води. Наливка - це жіночий напій, і він не повинен бути 40-градусним. Я не люблю дуже солодкі наливки, а ви можете регулювати солодкість напою, змінюючи кількість цукру. Розповідаю, як приготувати наливку з брусниці.

1. Ягоди брусниці помити і злегка придушити. Висипати в 1, 5-літрову банку.

2. Залити ягоди спиртом.

3. Воду профільтрувати і розчинити в ній цукор або мед.

4. Залити сироп в банку з ягодами і спиртом.

5. Збовтати і закрити щільно кришкою, можна закатати.

6. Поставити в темне прохолодне місце на півтора місяці.

Готову наливку можна процідити, а можна залишити з ягодами - вони смачні, хоч і "п'яні" . До Новорічних свят акая наливка якраз "дозріє" і буде у вас на столі красива рубінове і смачна наливка. Хороших і веселих вам свят!

Схожі рецепти