Наливка з брусниці
(покроковий рецепт з фото)
Смачний алкогольний напій, який дуже легко приготувати вдома. Ділюся рецептом наливки з брусниці - вам і вашим гостям обов'язково сподобається!
Наливку з брусниці приготувати в домашніх умовах дуже легко, було б бажання. Ягоду для наливки можна брати і свіжу, і заморожену. Якщо не вийде дістати спирт - не біда, замініть його горілкою, тільки в цьому випадку слід зменшити кількість води. Наливка - це жіночий напій, і він не повинен бути 40-градусним. Я не люблю дуже солодкі наливки, а ви можете регулювати солодкість напою, змінюючи кількість цукру. Розповідаю, як приготувати наливку з брусниці.
1. Ягоди брусниці помити і злегка придушити. Висипати в 1, 5-літрову банку.
2. Залити ягоди спиртом.
3. Воду профільтрувати і розчинити в ній цукор або мед.
4. Залити сироп в банку з ягодами і спиртом.
5. Збовтати і закрити щільно кришкою, можна закатати.
6. Поставити в темне прохолодне місце на півтора місяці.
Готову наливку можна процідити, а можна залишити з ягодами - вони смачні, хоч і "п'яні" . До Новорічних свят акая наливка якраз "дозріє" і буде у вас на столі красива рубінове і смачна наливка. Хороших і веселих вам свят!
- Брусниця - 2 склянки
- Спирт - 200 мілілітрів
- Вода - 500-600 мілілітрів
- Цукор або мед - 1 Склянка
1. Ягоди брусниці помити і злегка придушити. Висипати в 1, 5-літрову банку.
2. Залити ягоди спиртом.
3. Воду профільтрувати і розчинити в ній цукор або мед.
4. Залити сироп в банку з ягодами і спиртом.
5. Збовтати і закрити щільно кришкою, можна закатати.
6. Поставити в темне прохолодне місце на півтора місяці.
Готову наливку можна процідити, а можна залишити з ягодами - вони смачні, хоч і "п'яні" . До Новорічних свят акая наливка якраз "дозріє" і буде у вас на столі красива рубінове і смачна наливка. Хороших і веселих вам свят!