Мушлі з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Мушлі з куркою і грибами - ситне блюдо. Мова йде не про молюсків, паста konkil'oni (у вигляді великих черепашок). Додайте до нього соковиту начинку і ніжний вершковий соус - виходить супер!
Мушлі з куркою і грибами - одне з найсмачніших страв з черепашок-конкільоні в італійській кухні. Начинка може бути різноманітною, а італійці роблять її навіть солодкої. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цю страву з класичною начинкою - курка з грибами в вершково-часниковому соусі. У начинці буде присутній свіжий кріп, але можна покласти цибулю і петрушку, на ваш погляд. Паста конкільоні велика, її дуже зручно фарширувати, куди простіше, ніж каннеллони. А за смаком просто божественно. Таке блюдо можна подавати на святковий стіл, хоча це і прості макарони. Смачного!
- Паста конкильони - 25-30 штук
- Курячі стегенця - 700 грам
- Гриби - 450 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир моцарела - 200 грам
- Кріп - 1 пучок
- Яйце - 1 штука
- Вершки жирністю 20% і вище - 1, 5 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Рослинно масло - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка

Цибуля чистий, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

Гриби помийте, наріжте дрібними кубиками і відправте до цибулі.

Курку також нарубати дрібним кубиком і відправте в сковороду.

Протушкувати м'ясо і гриби з цибулею 15-17 хвилин. Приправити сіллю і poperčite.

Складіть в окремий посуд, дайте начинці охолонути.

У підсоленій воді відваріть пасту половину зазначеного на пачці часу приготування. Вони повинні бути злегка недовареними.

У глибокий сотейник складіть вершкове масло, дрібно нарізаний часник. Протомитися кілька хвилин.

Додайте вершки і масло, яке залишилося після обсмажування начинки, протомитися ще 2 хвилини.

Потім всипте половину дрібно натертого сиру. Варіть соус, поки сир повністю не розчиниться.

Другу частину сиру всипте в начинку, гарненько розмішайте.

Потім додайте в начинку дрібно нарізаний кріп.

І додайте яйце. Добре все розмішайте. Яйце скріпить начинку і не дасть їй розвалюватися.

Наповніть кожну мушлю начинкою, покладіть їх в глибоке деко або форму для запікання.

Польоті пасту соусом, накрийте деко фольгою і відправте в духовку на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і залиште ще на 15 хвилин. Подавайте відразу до столу!