Морський коктейль з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не уявляєте свого життя без морепродуктів на столі, тоді урізноманітнити вже випробувані страви допоможе цей простий рецепт морського коктейлю з овочами.
Неймовірно яскравий і апетитний салат морський коктейль з овочами в домашніх умовах - відмінний варіант для корисного вечері або обіду на швидку руку. Інгредієнти для цей страви можуть зберігатися в морозилці, так що такий салатик виручить зайнятих господинь і тих, до кого несподівано прийшли гості.
- Коктейль з морепродуктів - 450 грам
- Суміш овочів - 350-400 грам
- Часник - 1-4 зубчиків
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Ось такий базовий набір необхідних інгредієнтів, який при бажанні можна розширити. Якщо під рукою є свіжі овочі - це чудесно. Краще віддати перевагу яскравому перцю, кукурудзі і горошку, квасолі і моркви.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди очищений часник. Обсмажити його до золотистого кольору (але не дати горіти, інакше масло буде гірчити) і акуратно витягнути. У вже розпечене масло викласти морепродукти. Використовувати в рецепт приготування морського коктейлю з овочами можна не тільки готові набори, але і вибрати морепродукти за смаком.
3. Приблизно через 2-3 хвилини можна додати на сковороду заморожену суміш (свіжі овочі можна додати трішки пізніше). Періодично помішуючи, обсмажити до готовності - приблизно 7-10 хвилин.
4. Вимити і нарізати дрібно свіжу зелень. Додати в салат і як слід перемішати. Класичний рецепт морського коктейлю з овочами передбачає найпростішу заправку - соєвий соус. При бажанні можна додати також трохи оливкового масла і соку лимона за смаком.
5. Полити салат заправкою, посолити і поперчити за смаком. Все як слід перемішати і можна подавати блюдо. Доповнити салат і зробити його більш цікавим допоможе жменя кунжуту.