Рецепт Морквяний пиріг з медом фото

Морквяний пиріг з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Мед
ПП рецепти
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Медова випічка відрізняється особливим смаком і ароматом. Сьогодні приготуємо медове тісто з тертої морквою, поєднання чудове. Пиріг виходить пористим і дуже смачним!

Опис приготування:

Таке тісто легко готувати, воно добре випікається і пиріг виходить повітряним. Крім моркви і меду можна додавати будь-які горіхи, насіння або сухофрукти. Сьогодні у мене волоські горіхи, раніше, пробувала такий пиріг готувати з насінням льону і фініками, вийшло теж дуже смачно.

  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 200-220 грам (цільнозерновий)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Мед - 2-3 Ст. Ложок
  • Морква - 1 штука
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Настоянка ванільна - 1 Ст. Ложка
  • Грецькі горіхи - 7-8 штук
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
морквяний пиріг з медом - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
морквяний пиріг з медом - фото крок 2
Яйця збиваємо з цукром.
морквяний пиріг з медом - фото крок 3
Додаємо вершкове масло.
морквяний пиріг з медом - фото крок 4
Наливаємо ванільну настойку (або будь-який інший ароматний алкоголь).
морквяний пиріг з медом - фото крок 5
Додаємо мед і трохи соди. Ставимо миску на водяну баню і періодично перемішуємо. Маса повинна трохи пінитися.
морквяний пиріг з медом - фото крок 6
Морква трьом на тертці і додаємо в миску.
морквяний пиріг з медом - фото крок 7
Далі, насипаємо борошно і замішуємо тісто.
морквяний пиріг з медом - фото крок 8
Висипаємо тісто в форму і відправляємо в духовку, приблизно, з 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180-190 градусів.
морквяний пиріг з медом - фото крок 9
Морквяний пиріг з медом готовий. Посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти