Морквяний пиріг з медом
(покроковий рецепт з фото)
Медова випічка відрізняється особливим смаком і ароматом. Сьогодні приготуємо медове тісто з тертої морквою, поєднання чудове. Пиріг виходить пористим і дуже смачним!
Таке тісто легко готувати, воно добре випікається і пиріг виходить повітряним. Крім моркви і меду можна додавати будь-які горіхи, насіння або сухофрукти. Сьогодні у мене волоські горіхи, раніше, пробувала такий пиріг готувати з насінням льону і фініками, вийшло теж дуже смачно.
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 200-220 грам (цільнозерновий)
- Вершкове масло - 80 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Мед - 2-3 Ст. Ложок
- Морква - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Настоянка ванільна - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 7-8 штук
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Яйця збиваємо з цукром.
Додаємо вершкове масло.
Наливаємо ванільну настойку (або будь-який інший ароматний алкоголь).
Додаємо мед і трохи соди. Ставимо миску на водяну баню і періодично перемішуємо. Маса повинна трохи пінитися.
Морква трьом на тертці і додаємо в миску.
Далі, насипаємо борошно і замішуємо тісто.
Висипаємо тісто в форму і відправляємо в духовку, приблизно, з 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180-190 градусів.
Морквяний пиріг з медом готовий. Посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!