Морквяний паску
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте морквяний паску. Він виходить ніжний, повітряний і дуже смачний, з яскравим і красивим м'якушем. Вашим рідним і близьким він, неодмінно, сподобається. Пригощайтеся!
Паска - це дуже смачні ласощі, яке печуть спеціально на Великдень. Печуть його за день до свята, потім паску необхідно віднести до церкви і освятити. Готуйте на здоров'я!
- Борошно - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Морква - 1 штук
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Молоко - 200 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте цукор і трохи борошна. Перемішайте і дайте постояти хвилин 30.
Додайте яйця, розтоплене масло, борошно і сіль. Замісити тісто.
Моркву наріжте на кружки і тушкуйте в невеликій кількості води до м'якості.
Потім м'яку морква розімніть вилкою. Якщо хочете, щоб не було явних шматочків, а тісто з морквою було більш однорідне, то скористайтеся занурювальним блендером. Потім вмішати морква в тісто. Дайте йому підійти в теплі протягом години.
Тісто обомніте. Викладіть в спеціальні форми для пасок. Дайте постояти хвилин 10-15 в тепле. Потім поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30 хвилин.
Готові паски остудіть і змажте будь глазур'ю або шоколадом.
Посипте кондитерської посипкою. Приємного чаювання!