Морквяні шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Морквяні шаньги? А чому б і ні! виходить смачна, проста, затишна домашня випічка. Саме час готувати, так як настав час свіжої моркви. Ділюся рецептом!
Якщо ви жодного разу не пробували морквяні шаньги, від душі раджу їх спекти, Зараз саме час, коли на прилавках магазинів і ринків з'явилася молода і соковита морква, а може бути на вашому садовій ділянці хороший урожай цього овоча. Готувати їх дуже просто, дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням.
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 грам(0, 5 яйця - в тісто, 0, 5 яйця - для змазування перед випічкою)
- Дріжджі - 12-15 грам (свіжі, пресовані)
- Цукор - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в тісто, 2 ст. Ложки - в начинку)
- Молоко - 180 мілілітрів(160 мл. - в тісто, 20 мл. - для змазування перед випічкою)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів (в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
- Морква - 500 грам (вага в очищеному вигляді)
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в тісто, 0, 5 ç.l. - в начинку)
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте сіль, цукор (2 ст.Л.), влийте рослинне масло. Стільком людям одне яйце і влийте половину в тісто.
Просійте борошно.
Замісити тісто, змастіть його зверху рослинним маслом, поставте в тепле місце для підйому на 1, 5 годину.
Поки тісто піднімається, займіться підготовкою начинки, для цього відваріть моркву до м'якості.
Злийте воду, додайте в моркву вершкове масло, 0, 5 ç.l. Сіль і 2 ст.Л. Цукру (кількість цукру кладіть до смаку). Розімніть начинку в пюре, при цьому можна не дуже старатися, нехай морква залишиться невеликими шматочками.
Тісто під час підйому збільшилася в 1, 5-2 рази. Розділити тісто на частини, в моєму випадку вийшло 20 частин вагою близько 35 грам.
Розкочуйте тісто в корж, борошно на цьому етапі не потрібно, так як тісто зовсім не липне до столу. У центр коржі покладіть начинку, трохи підніміть бортики.
Викладіть шаньги на лист для випічки, в другу половинку яйця додайте столову ложку молока, змастіть шаньги перед випічкою. Випікайте близько 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Готові шаньги при бажанні можна змастити вершковим маслом.
Морквяні шаньги готові, можна кликати домашніх на смачне чаювання. Шаньги вийшли яскравими, сонячними, смачними. Смачного!