Морквяні шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Морквяні шаньги? А чому б і ні! виходить смачна, проста, затишна домашня випічка. Саме час готувати, так як настав час свіжої моркви. Ділюся рецептом!
Опис приготування:
Якщо ви жодного разу не пробували морквяні шаньги, від душі раджу їх спекти, Зараз саме час, коли на прилавках магазинів і ринків з'явилася молода і соковита морква, а може бути на вашому садовій ділянці хороший урожай цього овоча. Готувати їх дуже просто, дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням.
- Борошно - 400 грам
- Яйце - 1 грам(0, 5 яйця - в тісто, 0, 5 яйця - для змазування перед випічкою)
- Дріжджі - 12-15 грам (свіжі, пресовані)
- Цукор - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в тісто, 2 ст. Ложки - в начинку)
- Молоко - 180 мілілітрів(160 мл. - в тісто, 20 мл. - для змазування перед випічкою)
- Масло рослинне - 40 мілілітрів (в тісто)
- Вершкове масло - 50 грам (в начинку)
- Морква - 500 грам (вага в очищеному вигляді)
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 ç.l. - в тісто, 0, 5 ç.l. - в начинку)
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте сіль, цукор (2 ст.Л.), влийте рослинне масло. Стільком людям одне яйце і влийте половину в тісто.
Просійте борошно.
Замісити тісто, змастіть його зверху рослинним маслом, поставте в тепле місце для підйому на 1, 5 годину.
Поки тісто піднімається, займіться підготовкою начинки, для цього відваріть моркву до м'якості.
Злийте воду, додайте в моркву вершкове масло, 0, 5 ç.l. Сіль і 2 ст.Л. Цукру (кількість цукру кладіть до смаку). Розімніть начинку в пюре, при цьому можна не дуже старатися, нехай морква залишиться невеликими шматочками.
Тісто під час підйому збільшилася в 1, 5-2 рази. Розділити тісто на частини, в моєму випадку вийшло 20 частин вагою близько 35 грам.
Розкочуйте тісто в корж, борошно на цьому етапі не потрібно, так як тісто зовсім не липне до столу. У центр коржі покладіть начинку, трохи підніміть бортики.
Викладіть шаньги на лист для випічки, в другу половинку яйця додайте столову ложку молока, змастіть шаньги перед випічкою. Випікайте близько 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Готові шаньги при бажанні можна змастити вершковим маслом.
Морквяні шаньги готові, можна кликати домашніх на смачне чаювання. Шаньги вийшли яскравими, сонячними, смачними. Смачного!