Шаньги зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Ще один цікавий і ситний варіант сніданку вихідного дня. Обов'язково подивіться, як приготувати шаньги зі сметаною. Вони виходять дуже смачними, домашніми і ситними, ніж напевно вас порадують.
Пропоную рецепт сибірської кухні, який дійшов до нас ще від бабусь або навіть прабабусь. Готуються шаньги дуже просто, а виходять соковитими і поживними. Їх подають з медом, варенням, повидлом або джемом. Особливість страви - це його начинка, яка не ховається всередині, а викладається зверху тонким шаром.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - За смаком
- Крем - За смаком
1. Молоко підігріваємо, розчиняємо в ньому дріжджі, відправляємо на 20 хвилин в тепле місце. Потім додаємо сіль і цукор, вбиваємо яйце, наливаємо соняшникову олію і всипаємо заздалегідь просіяне борошно (до консистенції густої сметани).
2. Форми для кексів змащуємо олією, потім розливаємо в них отримане тісто. Сметану з'єднуємо з цукром і викладаємо шаром в 1-2 сантиметра зверху на тісто.
3. Відправляємо в розігріту піч, якщо робимо в духовці, то розігріваємо її до 180-200 градусів і випікаємо до появи рум'яної скоринки (30-40 хвилин). Смачного!