Рецепт Шаньги зі сметаною фото

Шаньги зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка

Ще один цікавий і ситний варіант сніданку вихідного дня. Обов'язково подивіться, як приготувати шаньги зі сметаною. Вони виходять дуже смачними, домашніми і ситними, ніж напевно вас порадують.

Пропоную рецепт сибірської кухні, який дійшов до нас ще від бабусь або навіть прабабусь. Готуються шаньги дуже просто, а виходять соковитими і поживними. Їх подають з медом, варенням, повидлом або джемом. Особливість страви - це його начинка, яка не ховається всередині, а викладається зверху тонким шаром.

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - За смаком
  • Крем - За смаком
шаньги зі сметаною - фото крок 1
1. Молоко підігріваємо, розчиняємо в ньому дріжджі, відправляємо на 20 хвилин в тепле місце. Потім додаємо сіль і цукор, вбиваємо яйце, наливаємо соняшникову олію і всипаємо заздалегідь просіяне борошно (до консистенції густої сметани).
шаньги зі сметаною - фото крок 2
2. Форми для кексів змащуємо олією, потім розливаємо в них отримане тісто. Сметану з'єднуємо з цукром і викладаємо шаром в 1-2 сантиметра зверху на тісто.
шаньги зі сметаною - фото крок 3
3. Відправляємо в розігріту піч, якщо робимо в духовці, то розігріваємо її до 180-200 градусів і випікаємо до появи рум'яної скоринки (30-40 хвилин). Смачного!

Схожі рецепти