Картопляні шаньги
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я б хотіла поділитися з вами рецептом, як приготувати картопляні шаньги. Ці смачні коржі цілком можуть послужити ситним перекусом, який буквально врятує вас, скажімо, на роботі.
Ці коржі можна приготувати з будь-якою начинкою. Все залежить від вашої фантазії і настрою. Я ще люблю робити з варенням з груші з брусницею і сметаною. У поєднанні зі склянкою молока або чаю - просто ідеально!
Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 11 грам(1 пакетик)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки(1 ложка в тісто, 1 - для помазки)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Борошно - 800 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Яйце - 3 штуки(2 - в начинку, 1 - для помазки)
- Вершкове масло - 70 грам
1
У розігріте молоко додайте воду, цукор і дріжджі. Добре перемішайте.
2
Додайте сметану, сіль і рослинне масло. Починайте додавати борошно, гарненько перемішуючи (я всипав її в три прийоми, щоб все рівномірно перемішувалося)
3
Тісто має вийти досить густе (буде навіть важкувато перемішувати). Накрийте його кришкою або рушником і залиште підніматися хвилин на 40.
4
Що піднялося тісто обімніть і залиште ще хвилин на 30. Повторіть це ще 2 рази.
5
Поки тісто підходить, починайте готувати начинку. Начистити і відваріть картоплю.
6
Розтлумачте картопля в пюре, додавши яйця і вершкове масло.
7
Повертаємося до тесту. Викладіть його на посипану борошном поверхню і розділіть на шматочки, з яких сформуйте наші майбутні коржі.
8
Викладіть коржі на попередньо змащений олією лист. Зробіть по центру кожного коржика невелике заглиблення (я це роблю руками або ложкою, трохи вминаючи тісто посередині).
9
Покладіть начинку на кожен коржик і рівномірне розподіліть її.
10
Зверху змастіть коржі сумішшю яйця зі сметаною і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15-20 хвилин.
11
Готові коржі змастіть розтопленим вершковим маслом, накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
12
Картопляні шаньги готові! Смачного!