Рецепт Морквяні цукати фото

Морквяні цукати
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Цукати - відома східні солодощі. І приготувати такі ласощі у себе на кухні вам не складе особливих труднощів. Морквяні цукати - це смачно, просто і не затратно. Вам обов'язково сподобається!

Опис приготування:

Цукати - всенародні улюбленці, адже ці різнобарвні зацукровані шматочки фруктів дуже смачні. У магазинах і на ринку цукати коштують дорого, але ж можна приготувати їх в домашніх умовах, і зробити це зовсім нескладно (правда, часу витратимо чимало). А приготуємо ми сьогодні цукати з морквини - дуже смачні, яскраві і ароматні. І ніхто навіть не здогадається, з чого ваші домашні цукати приготовлені.

  • Морква - 500 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Лимон - 1/2 штуки
морквяні цукати - фото крок 1
1. Морква очистимо, помиємо і нарізаємо кубиками або смужками, а можна і кружечками, кому як подобається.
морквяні цукати - фото крок 2
2. У каструлю з товстим дном наливаємо воду і додаємо цукор (1-2 ст. Ложки залиште для обсипання цукатів) і сік половини лимона. Варимо сироп хвилин 10-15.
морквяні цукати - фото крок 3
3. Додаємо в сироп моркву і варимо на невеликому вогні хвилин 15. Потім прибираємо каструлю з вогню і відставляємо на 2-3 годину.
морквяні цукати - фото крок 4
4. Таку процедуру необхідно провести 2-3 рази: довели сироп до кипіння, прибрали з вогню настоюватися. Потім відкидаємо морква на сито.
морквяні цукати - фото крок 5
5. Коли вся рідина з моркви стече, обвалюють цукати в цукрі (або в цукровій пудрі), викладаємо їх на деко і відправимо в духовку сушити при температурі 80 градусів хвилин 30.
морквяні цукати - фото крок 6
6. Готові морквяні цукати зберігати в герметичних банках.

Схожі рецепти