Рецепт Морква халва фото

Морква халва
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Морква , Горіхи
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Халва
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо вам до душі і смачні, і корисні солодощі, то варто обов'язково спробувати повторити в домашніх умовах цей десерт. Хочу показати, як приготувати морквяну халву з горіхами. Zaintrigovanи?

Опис приготування:

Цей десерт з індійської кухні цікавий тим, що подавати його можна як гарячим або теплим, так і повністю остиглим. Виходить дуже ароматна, яскрава, апетитна насолода, яка припаде до душі і дорослим, і малюкам. Якщо ви любите пробувати щось новеньке, рекомендую рецепт на замітку!

  • Морква - 8-9 штук
  • Молоко - 4 склянки (жирне)
  • Їх (топлене масло) - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 10-12 Ст. Ложок (за смаком)
  • Кешью - 20-30 штук
  • Ізюм - 10-15 штук
  • Спеції - За смаком (кардамон, шафран)
морква халва - фото крок 1
1. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці.
морква халва - фото крок 2
2. Викладіть на сковороду з товстим дном.
морква халва - фото крок 3
3. Влийте молоко і поставте на вогонь.
морква халва - фото крок 4
4. Після закипання млоїте на самому мінімальному вогні, періодично помішуючи.
морква халва - фото крок 5
5. Коли приблизно 75% молока випарувалося, додайте олію.
морква халва - фото крок 6
6. За смаком додайте цукор.
морква халва - фото крок 7
7. Для аромату всипте трохи спецій. Перемішайте і продовжуйте гасити.
морква халва - фото крок 8
8. В самому кінці додайте кешью і жменю родзинок.
морква халва - фото крок 9
9. Через пару хвилин можна знімати. Ось така морквяна халва в домашніх умовах вийшла.
Смачного!

Схожі рецепти