Морква халва
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі і смачні, і корисні солодощі, то варто обов'язково спробувати повторити в домашніх умовах цей десерт. Хочу показати, як приготувати морквяну халву з горіхами. Zaintrigovanи?
Цей десерт з індійської кухні цікавий тим, що подавати його можна як гарячим або теплим, так і повністю остиглим. Виходить дуже ароматна, яскрава, апетитна насолода, яка припаде до душі і дорослим, і малюкам. Якщо ви любите пробувати щось новеньке, рекомендую рецепт на замітку!
- Морква - 8-9 штук
- Молоко - 4 склянки (жирне)
- Їх (топлене масло) - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 10-12 Ст. Ложок (за смаком)
- Кешью - 20-30 штук
- Ізюм - 10-15 штук
- Спеції - За смаком (кардамон, шафран)
1. Морква вимийте, очистіть і натріть на тертці.
2. Викладіть на сковороду з товстим дном.
3. Влийте молоко і поставте на вогонь.
4. Після закипання млоїте на самому мінімальному вогні, періодично помішуючи.
5. Коли приблизно 75% молока випарувалося, додайте олію.
6. За смаком додайте цукор.
7. Для аромату всипте трохи спецій. Перемішайте і продовжуйте гасити.
8. В самому кінці додайте кешью і жменю родзинок.
9. Через пару хвилин можна знімати. Ось така морквяна халва в домашніх умовах вийшла.
Смачного!
Смачного!