Молочний шоколад з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)
Ласунам просто неможливо буде відязикатися від цього десерту. Перед вами неймовірно апетитний варіант, як приготувати молочний шоколад з карамеллю на тонкому шарі хрусткого тіста.
Це дуже апетитне тістечко, в яке доданий молочний шоколад з карамеллю, в домашніх умовах стане справжньою знахідкою, коли немає часу готувати складні торти. Таке ласощі припаде до душі всім, хто любить не просто солодке, а дуже солодке.
- Борошно - 1 Склянка
- Коричневий цукор - 50 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 200 грам(100 грам в тісто, 100 грам в карамель)
- Жовток - 1 штука
- Крижана вода - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Молочний шоколад - 100 грам
- Вершки - 3 чайних ложки

1. У чашу блендера в першу чергу необхідно відправити сухі інгредієнти - борошно, сіль, цукор.

2. Злегка збити, а потім додати нарізане невеликими кубиками охолоджене вершкове масло.

3. Додати жовток.

4. Збити в однорідну крихту, всипати крохмаль. Влити крижану воду і ще раз як слід збити.

5. Форму для випічки застелити пергаментом або фольгою (можна і не закривати нічим). Викласти тісто і розім'яти руками в рівний корж.

6. Відправити в розігріту духовку і довести до злегка коричневого кольору. Тепер можна зайнятися карамеллю. У сотейнику з'єднати згущене молоко, коричневий цукор, вершкове масло, ваніль і дрібку солі.

7. Прогріти на середньому вогні до однорідної консистенції. При бажанні в рецепт приготування молочного шоколаду з карамеллю можна додавати корицю або гострий перець для пікантності, наприклад.

8. Дістати форму з коржем. Вилити карамель тонким рівним шаром і знову відправити в духовку.

9. Буквально через пару хвилин дістати з духовки і остудити. Тим часом розтопити молочний шоколад і додати вершки. Як слід перемішати і викласти на деко.

10. Тепер коли тістечко молочний шоколад з карамеллю в домашніх умовах готове його потрібно як слід остудити в холодильнику мінімум 2 годину. Після акуратно розрізати невеликими шматочками і можна пробувати.