Млинці на пахте
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні і ароматні млинці на пахте - ідеальне блюдо для сніданку або полудня. Якщо у вас після збивання вершків залишилася пахта, то обов'язково почастуєте родину такою апетитною випічкою на її основі.
Такі золотисті млинці можна подати з різними соусами і начинками, не забуваючи заварити ароматну каву, чай, латте або капучино. Випічка готується швидко і просто, головне - дати тесту "відпочити" близько 15 хвилин, щоб млинці не рвалися при перевертанні.
- Бавовна - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки

Підготуйте інгредієнти.

Сколотини перелийте в глибоку миску або тарілку, вбийте туди ж куряче яйце, всипте цукор і сіль. Якщо ви будете використовувати фермерські яйця, то тісто у вас вийде насичено жовтого кольору, завдяки яскравому жовтку.

Введіть просіяне борошно і збийте її, щоб не утворилися грудочки. Влийте рослинне масло без запаху і перемішайте. Залиште тісто на 15 хвилин, щоб активізувалася клейковина.

Потім прогрійте млинцеву сковороду на плиті, включаючи помірний нагрів. Змастіть її перший раз рослинним маслом і влийте ополоником порцію тесту. Обсмажте млинець з кожного боку по 1-2 хвилині до рум'яності.

Таким же чином приготуйте млинці з тіста.

Подайте млинці на пахте до столу з медом і ягодами, солодкими соусами, апетитними варенням і джемами.