Рецепт Млинці на пахте фото

Млинці на пахте
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сироватка
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Ніжні і ароматні млинці на пахте - ідеальне блюдо для сніданку або полудня. Якщо у вас після збивання вершків залишилася пахта, то обов'язково почастуєте родину такою апетитною випічкою на її основі.

Опис приготування:

Такі золотисті млинці можна подати з різними соусами і начинками, не забуваючи заварити ароматну каву, чай, латте або капучино. Випічка готується швидко і просто, головне - дати тесту"відпочити" близько 15 хвилин, щоб млинці не рвалися при перевертанні.

  • Бавовна - 150 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
млинці на пахте - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
млинці на пахте - фото крок 2
Сколотини перелийте в глибоку миску або тарілку, вбийте туди ж куряче яйце, всипте цукор і сіль. Якщо ви будете використовувати фермерські яйця, то тісто у вас вийде насичено жовтого кольору, завдяки яскравому жовтку.
млинці на пахте - фото крок 3
Введіть просіяне борошно і збийте її, щоб не утворилися грудочки. Влийте рослинне масло без запаху і перемішайте. Залиште тісто на 15 хвилин, щоб активізувалася клейковина.
млинці на пахте - фото крок 4
Потім прогрійте млинцеву сковороду на плиті, включаючи помірний нагрів. Змастіть її перший раз рослинним маслом і влийте ополоником порцію тесту. Обсмажте млинець з кожного боку по 1-2 хвилині до рум'яності.
млинці на пахте - фото крок 5
Таким же чином приготуйте млинці з тіста.
млинці на пахте - фото крок 6
Подайте млинці на пахте до столу з медом і ягодами, солодкими соусами, апетитними варенням і джемами.

Схожі рецепти