Млинці (класичний рецепт на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Готувати млинці люблять багато, кожна господиня має в своєму запасі таємний рецепт. Я пропоную млинці (класичний рецепт на кефірі), які завжди виходять смачними, пишними і ніжними.
Якісний кефір, правильний заміс тесту, розпечена сковорода, один годину часу - і на вашому столі пишні млинці з приголомшливим смаком! До приходу нежданих гостей або для чаювання великою родиною вони стануть відмінним рішенням. За цим рецептом вони виходять завжди смачними!
- Борошно - 300 грам
- Кефір - 1 літрів
- Яйця - 4 штуки
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Рослинна олія - 50 грам (трохи в тісто, пару столових ложок)
1. Навчитися пекти ажурні і повітряні млинці може кожен. Моя 15-річна племінниця робить такі млинці всього за одну годину. Найголовніше - якісний кефір.
2. Просіваємо борошно. Це потрібно для того, щоб вона збагатилася киснем і готові млинці були пишними.
3. Додаємо яйця, починаємо замішувати тісто.
4. Вливаємо літр кефіру середньої жирності (раджу 2, 5%). Воду додавати не потрібно, це класичний рецепт млинців на кефірі.
5. Сіль і цукор додаємо за смаком, в самому кінці додаємо пару столових ложок рослинного масла (можна топленого вершкового).
6. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло однорідної консистенції і без грудок.
7. По густоті тісто виходить, як сметана. В кінці додайте соду і залиште тісто на 20 хвилин в теплі.
8. Добре розпалюються сковороду і перед смаженням перших 2-3 млинців потрібно змащувати її рослинним маслом.
9. Тепер можна смажити млинці. Це потрібно робити тільки на середньому вогні.
10. Смажимо млинці з обох боків до рум'яного кольору.
11. Після смаження промазуємо кожен млинець вершковим маслом. Подаються млинці (класичний рецепт на кефірі) в гарячому вигляді і з будь-якою добавкою на ваш смак.
12. Ось такі гарні вони виходять в готовому вигляді!