Рецепт млинців на кефірі (класичний)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зробити млинці, тоді розповім вам, як приготувати рецепт млинців на кефірі класичний. Тоненькі млинці в дірочку можна зробити до сніданку або на полуденок, для дітей або дорослих.
Млинці можна зробити не тільки на молоці або воді, для основи відмінно підійде кефір. Не хвилюйтеся, млинці виходять тонкими і акуратними. Можна їсти їх гарячими, а якщо хочете зробити з начинкою (м'ясної, овочевий, солодкої), спершу їх остудіть. Млинці можна зберігати в холодильнику, тільки обернувши їх плівкою.
- Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вода гаряча - 100 мілілітрів
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль, цукор - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Влийте кефір кімнатної температури і з'єднайте його з цукровим піском і дрібкою солі, просійте склянку борошна і гарненько розмішайте. Відставте миску на 10 хвилин.
2. Вбийте курячі яйця і розмішайте, введіть залишилася пшеничну муку і влийте гарячу воду.
3. Вийде рідке тісто, все в бульбашках, влийте до нього пару ложок соняшникової олії, змішайте.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, вилийте трохи тесту і обсмажуйте млинці з одою боку.
5. Переверніть млинець на іншу сторону, потім перекладіть в тарілку і готуйте далі.
6. Викладіть млинці в тарілку і насолоджуйтеся смачною, тонкої випічкою.