Простий рецепт млинців на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику залишився хоча б склянку кефіру, ви легко зможете приготувати на вечерю найніжніші і смачні млинці. Рецепт їх приготування дуже простий, печуться такі млинці дуже швидко.
Якщо у вас залишилося небагато кефіру і ніхто з домашніх на нього не претендує, спечіть смачні і ніжні млинці. Не знаю, як? Вам на допомогу цей простий рецепт млинців на кефірі. Нічого складного, прості інгредієнти, та й печуться млинці дуже швидко. І пам'ятайте: тісто має бути досить рідким, і якщо у вас густий кефір, додайте трохи більше води.
- Кефір - 1 Склянка
- Вода - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1/5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
Підготуємо продукти. Кефір для млинців злегка підігрійте або використовуйте теплу воду.
Виливаємо кефір і воду в миску, додаємо яйце, сіль і цукор. Віночком перебиваємо до однорідності.
Всипаємо борошно і розмішуємо тісто. Залишимо його хвилин на 5, а поки можна ставити сковороду на плиту, нехай нагрівається.
Додамо в тісто рослинне масло і гарненько перемішати тісто віночком.
Сковороду змажемо рослинним маслом і на вогні трохи більше середнього починаємо випікати млинці. Тісто має вийти рідким, адже млинці у нас будуть тоненькими.
Обсмажуємо млинці з обох сторін.
З даної порції тесту виходить 10-12 млинчиків діаметром 20 см.
У такі млинці можна загортати будь-яку солодку начинку, а можна просто подати їх до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком.