Міні-бургери
(покроковий рецепт з фото)
Дуже оригінальним варіантом простий у приготуванні і красивою закуски можуть стати міні-бургери - симпатичні канапе, які стануть прикрасою вашого столу і порадують ваших близьких і гостей!
Спеціально для любителів милою і симпатичною їжі розповім, як приготувати міні-бургери, дуже оригінальну закуску, яка стане окрасою столу! Такі бургери готуються за тим же принципом, по якому готують традиційні бургери, хіба що ці необхідно зменшити в розмірі. Важливо врахувати, що фарш під час обсмажування злегка зменшується, тому котлетки необхідно формувати трохи більше діаметром, ніж булочки.
- Борошно - 350-360 грам
- Тепла вода - 180 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1/2 штуки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Фарш - 300 грам
- Плавлений сир - 150 грам
- Томати черрі - 4-5 штук
- Листя салату - 5-6 штук
- Соус - 2 Ст. Ложки
1. Приготуйте тісто: дріжджі розведіть у теплій водою. Яйце збийте міксером і розділіть його на дві частини. В одну половину яйця додайте вершкове масло, дріжджі і збийте міксером.
2. Потім просійте борошно з сіллю і замісіть еластичне тісто. Перекладіть його в змащену олією миску і накрийте його харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
3. Потім сформуйте з тіста невеликі кружечки і викладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Накрийте його рушником і залиште ще на півгодини. Посипте булочки кунжутом і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
4. Приготуйте начинку: в фарш додайте спеції і сіль за смаком і сформуйте з нього кружечки трохи більше діаметром, ніж булочки. Наріжте черрі на невеликі колечка, а плавлений сир - на квадратики.
5. Фарш обсмажте на олії з обох сторін. Булочки розріжте на дві частини, змастіть їх соусом, додайте листя салату, котлетки, помідори і сир.
6. Накрийте бургери другою половиною булочки і проткніть їх зубочистками, щоб закріпити. Смачного!