Мексиканський підданого
(покроковий рецепт з фото)
Мексиканський пудинг або arroz con leche (буквально - "рис з молоком" ) - дуже солодка, але неймовірно ароматна і смачна рисова каша. Нам дуже сподобалося поєднання рису, кориці і лимонної цедри.
Традиція подавати до чаю солодощі та десерти з'явилася в Мексиці ще з часів англійської колонізації. Мексиканський рисовий пудинг - не виняток. Він дуже солодкий, але смачний і ароматний. Як приготувати мексиканський пудинг, я розповім вам в покроковому рецепті.
- Молоко - 2 склянки
- Рис довгозерний - 1 Склянка
- Обкладинка - 1 штука
- Цедра лимону - 1/2 штуки
- Згущене молоко - 200 мілілітрів
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 1/2 склянки
Підготуйте інгредієнти. Рис промийте в холодній воді, відкиньте на сито. Ізюм залийте гарячою водою на 10 хвилин, відкиньте на сито.
Рис висипте в каструлю, залийте молоком, додайте сіль, паличку кориці і цедру лимона. Доведіть молоко до кипіння, на повільному вогні варите до м'якості рису протягом 40 хвилин.
Корицю і цедру видаліть. Додайте згущене молоко, ванілін, родзинки, перемішайте. Варіть до тих пір, поки рис не вбере в себе молоко, періодично помішуючи.
Смачного!