Медовик «Бджілка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 30 хв.
Більшість пам'ятають смак медовика, а якщо до нього додати ще й оригінальне оформлення, то такий десерт стане головною родзинкою святкового столу. Дізнайтеся і ви, як приготувати медовик"Бджілка" .
Опис приготування:
Смачний і традиційний рецепт тортика для всієї родини. Існує кілька варіацій його приготування, і кожна господиня може похвалитися своїм секретом. Для більш цікавого оформлення торта використовували бджілок з мастики і шоколадні стільники, які без проблем можна купити в кондитерських.
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 0, 5 L
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 350 грам
- Сода - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Олія - 100 грам
1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Збиваємо все віночком або за допомогою міксера. Після додаємо масло, соду і мед, відправляємо тісто на водяну баню і продовжуємо збивати близько п'ятнадцяти хвилин, до утворення однорідної суміші і її збільшення в 2 рази.
2. Після збільшення маси знімаємо її з вогню і порційно вводимо заздалегідь просіяне борошно, замішуємо тісто, накриваємо плівкою і залишаємо остигати, поділяємо тісто на 6 частин.
3. Кожен корж розгортаємо тонко по діаметру форми для випікання, пропікаються коржі в розігрітій до 200 градусів духовці по 5 хвилин. Готові коржі підрівнюємо, а залишки розминаємо в крихту.
4. Для крему ретельно змішуємо сметану і згущене молоко, промазуємо кожен корж, а також верх і боки. Ми залишаємо на 2-3 години для просочування.
5. Після просочення дістаємо торт, прикрашаємо його зверху шоколадними сотами і бджілками з мастики, крихту, що вийшла з обрізків коржів, викладаємо по боках. Трохи присипаємо верх. Смачного!