Салат «Бджілка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Дуже смачний салат, який прикрасить будь-який святковий стіл, а його вид порадує як дітей, так і дорослих.
Опис приготування:
Цибуля маринуємо у воді з оцтом близько 20 хвилин. Салат викладаємо шарами в такому порядку - картопля, курка, цибуля, білки, сир, жовтки. Всі верстви крім останнього змащуємо майонезом. Прикрашаємо салат маслинами і кукурудзою і даємо просочитися близько 1 годину. Смачного!
- Відварене куряче філе - 250 грам
- Відварену картоплю - 3 штуки
- Відварені яйця - 4 штуки
- Твердий сир - 150 грам
- Консервована кукурудза - 150 грам
- Цибуля - 1 штука
- Маслини - 100 грам
- Майонез - 200 грам
- Листя салату - 5 штук
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Вода - 200 грам
Воду змішуємо з оцтом і заливаємо дрібно порізану цибулю. Ми залишаємо на 20 хвилин.
На листя салату викладаємо потертий картопля в формі вісімки. Змащуємо майонезом.
Наступним шаром викладаємо порізане куряче філе. Змащуємо майонезом.
Цибуля віджимаємо від маринаду, викладаємо на філе і змащуємо майонезом.
Відокремлюємо білки від жовтків, білки натираємо на тертці і викладаємо зверху лука. Змащуємо майонезом.
Сир натираємо на дрібній тертці і викладаємо на білок. Змащуємо майонезом.
Натираємо жовток на тертці і викладаємо зверху.
Далі починаємо прикрашати салат. Шию бджілки викладаємо з кукурудзи і маслин в 2 шару.
Рот робимо з шматочка червоного перцю (можна використовувати помідор або морквину). Очі й вії робимо з маслин.
Крильця робимо з твердого сиру. Даємо салату просочитися близько 1 годину.