Рецепт Маслюки мариновані фото

Маслюки мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Масло
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Грибний сезон у самому розпалі і прийшов час підготувати зиязик консервацію. Попалися мені в цьому році маслюки, ділюся з вами простим рецептом маринованих грибів. Дуже смачно і просто!

Опис приготування:

Це класичний рецепт маслюків маринованих. Рецепт настільки простий і зрозумілий, що впорається навіть недосвідчений кухар. Рекомендую заздалегідь підготувати стерильні баночки для зберігання маринованих грибочків. Готову консервацію найкраще зберігати в сухому і прохолодному погребі. Вдалого приготування!

  • Масло - 1 кілограм (приблизно)
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 2 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - 3 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
маслюки мариновані - фото крок 1
Маслюки чистимо і відварюємо в підсоленій воді, за кілька хвилин до закінчення додайте трохи оцту, щоб гриби не темніли. Відварені гриби відкиньте на друшляк.
маслюки мариновані - фото крок 2
Зваримо маринад в таких пропорціях: сіль - 2 немає. L, цукор - 1 немає. L, оцет - 2 немає. L. У підготовлені баночки кладемо спеції: лавровий лист - 1 шт, перець-горошок - 3 шт., гвоздика - 2 шт., перець духмяний - 1-2 шт.
маслюки мариновані - фото крок 3
У киплячий маринад кладемо гриби і проварюємо ще 3-4 хвилини. Потім, разом з маринадом розливаємо по банках. Закриваємо кришками, даємо охолонути. Смачного!

Схожі рецепти