Маслюки мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Грибний сезон у самому розпалі і прийшов час підготувати зиязик консервацію. Попалися мені в цьому році маслюки, ділюся з вами простим рецептом маринованих грибів. Дуже смачно і просто!
Це класичний рецепт маслюків маринованих. Рецепт настільки простий і зрозумілий, що впорається навіть недосвідчений кухар. Рекомендую заздалегідь підготувати стерильні баночки для зберігання маринованих грибочків. Готову консервацію найкраще зберігати в сухому і прохолодному погребі. Вдалого приготування!
- Масло - 1 кілограм (приблизно)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 3 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
Маслюки чистимо і відварюємо в підсоленій воді, за кілька хвилин до закінчення додайте трохи оцту, щоб гриби не темніли. Відварені гриби відкиньте на друшляк.
Зваримо маринад в таких пропорціях: сіль - 2 немає. L, цукор - 1 немає. L, оцет - 2 немає. L. У підготовлені баночки кладемо спеції: лавровий лист - 1 шт, перець-горошок - 3 шт., гвоздика - 2 шт., перець духмяний - 1-2 шт.
У киплячий маринад кладемо гриби і проварюємо ще 3-4 хвилини. Потім, разом з маринадом розливаємо по банках. Закриваємо кришками, даємо охолонути. Смачного!