Мармелад з соку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Якщо ви хочете приготувати натуральне ласощі, а під рукою немає ягід - не біда. Можна зробити мармелад з соку в домашніх умовах - як пакетованого, так і свіжовичавленого.
Опис приготування:
В рецепт приготування мармеладу з соку можна використовувати як желатин, так і агар-агар. У свіжовичавлений сік краще додати трохи води, щоб мармелад був не дуже концентрованим. Кількість цукру залежить від солодощі соку і при бажанні його можна покласти не більше двох ложок.
- Сік - 1 Склянка
- Желатин - 30 грам
- Цукор - 200-300 грам
- Вода - 100 мілілітрів (для свіжого соку)
1. В даному випадку в простий рецепт мармеладу з соку використовується 2 апельсина, з яких потрібно вичавити сік. Трохи нагріти сік і всипати туди желатин. Залишити на 5-7 хвилин.
2. Цукор з'єднати з водою і відправити в невелику каструльку. Поставити на вогонь і довести до кипіння.
3. Солодкий сироп потрібно проварити на повільному вогні, щоб цукор повністю розчинився. Потім в киплячий сироп, попередньо знявши його з вогню, влити сік з желатином. Активно перемішувати, поки желатин повністю не розчиниться.
4. Сироп процідити через сито і розлити по невеликих формочках.
5. Можна також використовувати одну велику форму.
6. Мармелад залишити застигати. Коли він повністю затвердіє, акуратно дістати його з форми.
7. Нарізати його можна квадратиками або довільними шматочками.
8. Також мармелад з соку в домашніх умовах можна обваляти в цукрі.