Рецепт Мариновані опеньки з цибулею фото

Мариновані опеньки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Гриби, Цибуля, Опеньки
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Баночка маринованих грибів - унікальна заготівля. Вона може стати відмінним доповненням до вечері, а якщо нагрянули гості, можна швидко приготувати салат або подати як самостійну закуску.

Варто врахувати невеликий нюанс. Для даної заготовки підходять маленькі, розкрилися опеньки. Спеції можете додавати або зменшувати за бажанням, запропонований стандартний набір. Такі гриби дуже добре додавати в салати. Спробуйте приготувати!

  • Опеньки - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Вода - 1, 1 L(600 мл. - для варіння опеньків, 500 мл. - для маринаду)
  • Часник - 2 зубчики
  • Оцтова есенція 70% - 5 мілілітрів
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Запашний перець горошком - За смаком
  • Обкладинка - 1/3 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Сіль - 5 грам(+ 0, 75 ст.Л. При варінні)
  • Лимонна кислота - 0, 3 чайних ложки
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 2
Підготовлені гриби промийте, залийте водою (щоб вона покрила гриби цілком), додайте лимонну кислоту і залиште на 15 хвилин.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 3
Злийте воду. Промийте гриби. Залийте повторно водою, щоб покрила гриби, рішення 0, 25 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння, зніміть піну, потримайте 2-3 хвилини. Злийте. Втретє залийте 600 мл. Киплячої води, додайте 0, 5 ст.Л. Солі і варіть після закипання 25 хвилин на вогні нижче середнього.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 4
Після закінчення часу відкиньте гриби на друшляк.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 5
Приготуйте маринад: в 500 мл. Води додайте спеції, сіль, нарізаний півкільцями цибулю і пластинками часник. Прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 6
Опустіть в маринад гриби і варіть після закипання 20 хвилин. Додайте оцтову есенцію і потримайте на вогні ще 3 хвилини. Зніміть.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 7
Гриби готові.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 8
Розкладіть гриби по стерильним банкам і укупорьте сухими, чистими кришками.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 9
Переверніть банки і охолодіть укутавши в рушник.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 10
Із зазначених інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 3 L.

Схожі рецепти