Рецепт Мариновані опеньки з цибулею фото

Мариновані опеньки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Гриби , Цибуля , Опеньки
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Баночка маринованих грибів - унікальна заготівля. Вона може стати відмінним доповненням до вечері, а якщо нагрянули гості, можна швидко приготувати салат або подати як самостійну закуску.

Опис приготування:

Варто врахувати невеликий нюанс. Для даної заготовки підходять маленькі, розкрилися опеньки. Спеції можете додавати або зменшувати за бажанням, запропонований стандартний набір. Такі гриби дуже добре додавати в салати. Спробуйте приготувати!

  • Опеньки - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Вода - 1, 1 L(600 мл. - для варіння опеньків, 500 мл. - для маринаду)
  • Часник - 2 зубчики
  • Оцтова есенція 70% - 5 мілілітрів
  • Чорний перець горошком - За смаком
  • Запашний перець горошком - За смаком
  • Обкладинка - 1/3 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Сіль - 5 грам(+ 0, 75 ст.Л. При варінні)
  • Лимонна кислота - 0, 3 чайних ложки
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 2
Підготовлені гриби промийте, залийте водою (щоб вона покрила гриби цілком), додайте лимонну кислоту і залиште на 15 хвилин.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 3
Злийте воду. Промийте гриби. Залийте повторно водою, щоб покрила гриби, рішення 0, 25 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння, зніміть піну, потримайте 2-3 хвилини. Злийте. Втретє залийте 600 мл. Киплячої води, додайте 0, 5 ст.Л. Солі і варіть після закипання 25 хвилин на вогні нижче середнього.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 4
Після закінчення часу відкиньте гриби на друшляк.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 5
Приготуйте маринад: в 500 мл. Води додайте спеції, сіль, нарізаний півкільцями цибулю і пластинками часник. Прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 6
Опустіть в маринад гриби і варіть після закипання 20 хвилин. Додайте оцтову есенцію і потримайте на вогні ще 3 хвилини. Зніміть.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 7
Гриби готові.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 8
Розкладіть гриби по стерильним банкам і укупорьте сухими, чистими кришками.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 9
Переверніть банки і охолодіть укутавши в рушник.
мариновані опеньки з цибулею - фото крок 10
Із зазначених інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 3 L.

Схожі рецепти