Мариновані опеньки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Баночка маринованих грибів - унікальна заготівля. Вона може стати відмінним доповненням до вечері, а якщо нагрянули гості, можна швидко приготувати салат або подати як самостійну закуску.
Варто врахувати невеликий нюанс. Для даної заготовки підходять маленькі, розкрилися опеньки. Спеції можете додавати або зменшувати за бажанням, запропонований стандартний набір. Такі гриби дуже добре додавати в салати. Спробуйте приготувати!
- Опеньки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Вода - 1, 1 L(600 мл. - для варіння опеньків, 500 мл. - для маринаду)
- Часник - 2 зубчики
- Оцтова есенція 70% - 5 мілілітрів
- Чорний перець горошком - За смаком
- Запашний перець горошком - За смаком
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - 5 грам(+ 0, 75 ст.Л. При варінні)
- Лимонна кислота - 0, 3 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підготовлені гриби промийте, залийте водою (щоб вона покрила гриби цілком), додайте лимонну кислоту і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду. Промийте гриби. Залийте повторно водою, щоб покрила гриби, рішення 0, 25 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння, зніміть піну, потримайте 2-3 хвилини. Злийте. Втретє залийте 600 мл. Киплячої води, додайте 0, 5 ст.Л. Солі і варіть після закипання 25 хвилин на вогні нижче середнього.
Після закінчення часу відкиньте гриби на друшляк.
Приготуйте маринад: в 500 мл. Води додайте спеції, сіль, нарізаний півкільцями цибулю і пластинками часник. Прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
Опустіть в маринад гриби і варіть після закипання 20 хвилин. Додайте оцтову есенцію і потримайте на вогні ще 3 хвилини. Зніміть.
Гриби готові.
Розкладіть гриби по стерильним банкам і укупорьте сухими, чистими кришками.
Переверніть банки і охолодіть укутавши в рушник.
Із зазначених інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 3 L.