Мариновані опеньки з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Баночка маринованих грибів - унікальна заготівля. Вона може стати відмінним доповненням до вечері, а якщо нагрянули гості, можна швидко приготувати салат або подати як самостійну закуску.
Опис приготування:
Варто врахувати невеликий нюанс. Для даної заготовки підходять маленькі, розкрилися опеньки. Спеції можете додавати або зменшувати за бажанням, запропонований стандартний набір. Такі гриби дуже добре додавати в салати. Спробуйте приготувати!
- Опеньки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Вода - 1, 1 L(600 мл. - для варіння опеньків, 500 мл. - для маринаду)
- Часник - 2 зубчики
- Оцтова есенція 70% - 5 мілілітрів
- Чорний перець горошком - За смаком
- Запашний перець горошком - За смаком
- Обкладинка - 1/3 чайних ложки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - 5 грам(+ 0, 75 ст.Л. При варінні)
- Лимонна кислота - 0, 3 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підготовлені гриби промийте, залийте водою (щоб вона покрила гриби цілком), додайте лимонну кислоту і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду. Промийте гриби. Залийте повторно водою, щоб покрила гриби, рішення 0, 25 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння, зніміть піну, потримайте 2-3 хвилини. Злийте. Втретє залийте 600 мл. Киплячої води, додайте 0, 5 ст.Л. Солі і варіть після закипання 25 хвилин на вогні нижче середнього.
Після закінчення часу відкиньте гриби на друшляк.
Приготуйте маринад: в 500 мл. Води додайте спеції, сіль, нарізаний півкільцями цибулю і пластинками часник. Прокип'ятіть протягом 7 хвилин.
Опустіть в маринад гриби і варіть після закипання 20 хвилин. Додайте оцтову есенцію і потримайте на вогні ще 3 хвилини. Зніміть.
Гриби готові.
Розкладіть гриби по стерильним банкам і укупорьте сухими, чистими кришками.
Переверніть банки і охолодіть укутавши в рушник.
Із зазначених інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 3 L.