Мариновані лисички
(покроковий рецепт з фото)
У домашніх умовах маринувати грибочки досить просто. Якщо ви любите такі закуски, тоді рекомендую взяти на замітку цей класний рецепт. Яскраві, смачненькі лисички підійдуть просто ідеально!
Кілька слів про маринад. Основа - це цукор, сіль і оцет, а далі ви можете додавати абсолютно будь-які спеції і ароматні трави, які вам до душі. В даному випадку невелика порція - це грибочки на найближчий час. Але якщо у вас багато грибів, сміливо консервуйте їх на зиму, буде відмінна закуска! Отже, давайте по порядку про те, як приготувати мариновані лисички.
- Лісіцкі - 0.5 кілограма
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком (перець, гвоздика, koriandr)
1. Гриби вимийте, очистіть при необхідності.
2. Викладіть в каструлю з водою, додайте сіль і варіть лисички хвилин 25-30.
3. Воду злийте, перекладіть гриби в чисту стерилізовану баночку.
4. В окремій каструльці паралельно з'єднайте цибулю, часник, спеції, цукор, сіль. Додайте трохи води і поставте на вогонь.
5. У киплячий маринад додайте оцет, проваріть ще хвилинку і влийте маринад в баночку.
6. Закрийте кришкою баночку і залиште на столі до повного охолодження. Після приберіть в холодильник.
Смачного!
Смачного!