Манний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.
Якщо вам набридло піч звичні пироги і хочеться чогось м'якого і ніжного, то в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати манний пиріг на кефірі. Такий пиріг особливо сподобається дітям.
Опис приготування:
Такий пиріг стане відмінним акордом, завершальний ваш прийом їжі. Ці ласощі абсолютно ненав'язливо, воно не обтяжить ваш шлунок.
Десерт не нудотний і ніжний, а волога текстура пирога сподобається навіть самому примхливому маляті.
Важливо відмітити, що якщо не хочете використовувати в рецепті кефір, то можете використовувати нежирний йогурт.
Смачного!
- Вода - 1 Склянка (для сиропу)
- Цукор - 1 Склянка (для сиропу)
- Лимон - 1 штука (вичавити сік для сиропу)
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Кефір - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Розігрійте духовку до 180 З.
2
На дно форми вистелити пергамент.
3
Для сиропу закип'ятіть воду з цукром до повного розчинення і перемішайте з лимонним соком. Зніміть з вогню.
4
У мисці збийте яйця і цукор. Додайте кефір і масло, збивайте до однорідності, додавайте всі інгредієнти по черзі, збиваючи їх. Тісто має вийти гладким.
5
Викладіть тісто на дно форми і запікайте до золотистого кольору 30 хвилин.
6
Після приготування відразу вилийте половину сиропу на пиріг. Коли сироп вбереться, влийте половину або менше.
7
Пиріг остудіть і подавайте до столу.