Манний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридло піч звичні пироги і хочеться чогось м'якого і ніжного, то в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати манний пиріг на кефірі. Такий пиріг особливо сподобається дітям.
Такий пиріг стане відмінним акордом, завершальний ваш прийом їжі. Ці ласощі абсолютно ненав'язливо, воно не обтяжить ваш шлунок.
Десерт не нудотний і ніжний, а волога текстура пирога сподобається навіть самому примхливому маляті.
Важливо відмітити, що якщо не хочете використовувати в рецепті кефір, то можете використовувати нежирний йогурт.
Смачного!
- Вода - 1 Склянка (для сиропу)
- Цукор - 1 Склянка (для сиропу)
- Лимон - 1 штука (вичавити сік для сиропу)
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Кефір - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Розігрійте духовку до 180 З.
2
На дно форми вистелити пергамент.
3
Для сиропу закип'ятіть воду з цукром до повного розчинення і перемішайте з лимонним соком. Зніміть з вогню.
4
У мисці збийте яйця і цукор. Додайте кефір і масло, збивайте до однорідності, додавайте всі інгредієнти по черзі, збиваючи їх. Тісто має вийти гладким.
5
Викладіть тісто на дно форми і запікайте до золотистого кольору 30 хвилин.
6
Після приготування відразу вилийте половину сиропу на пиріг. Коли сироп вбереться, влийте половину або менше.
7
Пиріг остудіть і подавайте до столу.