Рецепт Манний пиріг на кефірі фото

Манний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Крупи , Кефір , Манька
Дієтичне харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Якщо вам набридло піч звичні пироги і хочеться чогось м'якого і ніжного, то в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати манний пиріг на кефірі. Такий пиріг особливо сподобається дітям.

Опис приготування:

Такий пиріг стане відмінним акордом, завершальний ваш прийом їжі. Ці ласощі абсолютно ненав'язливо, воно не обтяжить ваш шлунок.

Десерт не нудотний і ніжний, а волога текстура пирога сподобається навіть самому примхливому маляті.

Важливо відмітити, що якщо не хочете використовувати в рецепті кефір, то можете використовувати нежирний йогурт.

Смачного!

  • Вода - 1 Склянка (для сиропу)
  • Цукор - 1 Склянка (для сиропу)
  • Лимон - 1 штука (вичавити сік для сиропу)
  • Крупа манна - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Кефір - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода харчова - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
1
Розігрійте духовку до 180 З.
2
На дно форми вистелити пергамент.
3
Для сиропу закип'ятіть воду з цукром до повного розчинення і перемішайте з лимонним соком. Зніміть з вогню.
4
У мисці збийте яйця і цукор. Додайте кефір і масло, збивайте до однорідності, додавайте всі інгредієнти по черзі, збиваючи їх. Тісто має вийти гладким.
5
Викладіть тісто на дно форми і запікайте до золотистого кольору 30 хвилин.
6
Після приготування відразу вилийте половину сиропу на пиріг. Коли сироп вбереться, влийте половину або менше.
7
Пиріг остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти