Манний пиріг з ягодою
(покроковий рецепт з фото)
Манна крупа чудово підходить не тільки для каші, але і для десертів. Смачний і простий в процесі пиріг якраз хочу показати. Якщо ви любите домашню випічку без зайвого клопоту, запам'ятовуйте рецепт!
Цей рецепт без масла і борошна виходить досить бюджетним. Мій варіант, як приготувати манний пиріг з ягодою, обов'язково припаде до смаку всім: і дорослим, і малюкам. В даному випадку використовується брусниця, але ви можете взяти будь-які сезонні ягоди, які є під рукою. Спробувати точно варто!
- Цукор - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Манна крупа - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ягоди - 1-1.5 склянки (за смаком)
1. У глибоку миску надішліть манну крупу, кефір і цукор. Ретельно перемішайте і залиште хвилин на 30-40.
2. За цей час манка добре набубнявіє.
3. Після вбийте яйце, додайте розпушувач (можна соду).
4. Вимийте і добре обсушити ягоди. Додайте в тісто, акуратно перемішайте.
5. Жароміцних форму застеліть пергаментом або змастіть маслом і присипте манкою.
6. Вилийте тісто у форму, випікайте манний пиріг з ягодою при температурі 180 градусів близько 45-55 хвилин до рум'яності.