Рецепт Манний пиріг з ягодою фото

Манний пиріг з ягодою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Крупи , Манька
Дієтичне харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Манна крупа чудово підходить не тільки для каші, але і для десертів. Смачний і простий в процесі пиріг якраз хочу показати. Якщо ви любите домашню випічку без зайвого клопоту, запам'ятовуйте рецепт!

Опис приготування:

Цей рецепт без масла і борошна виходить досить бюджетним. Мій варіант, як приготувати манний пиріг з ягодою, обов'язково припаде до смаку всім: і дорослим, і малюкам. В даному випадку використовується брусниця, але ви можете взяти будь-які сезонні ягоди, які є під рукою. Спробувати точно варто!

  • Цукор - 1 Склянка
  • Кефір - 1 Склянка
  • Манна крупа - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ягоди - 1-1.5 склянки (за смаком)
манний пиріг з ягодою - фото крок 1
1. У глибоку миску надішліть манну крупу, кефір і цукор. Ретельно перемішайте і залиште хвилин на 30-40.
манний пиріг з ягодою - фото крок 2
2. За цей час манка добре набубнявіє.
манний пиріг з ягодою - фото крок 3
3. Після вбийте яйце, додайте розпушувач (можна соду).
манний пиріг з ягодою - фото крок 4
4. Вимийте і добре обсушити ягоди. Додайте в тісто, акуратно перемішайте.
манний пиріг з ягодою - фото крок 5
5. Жароміцних форму застеліть пергаментом або змастіть маслом і присипте манкою.
манний пиріг з ягодою - фото крок 6
6. Вилийте тісто у форму, випікайте манний пиріг з ягодою при температурі 180 градусів близько 45-55 хвилин до рум'яності.

Схожі рецепти