Рецепт Манний пиріг фото

Манний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Крупи, Кефір, Смородина, Манька, Червона смородина
Дієтичне харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Манник

Манний пиріг або манна пряник - дуже популярна домашня випічка, яку кожен готує по-своєму. Мені дуже подобається солодкий маннік з червоною смородиною. Ягоди надають кислинку, дуже смачно!

Це практично класичний рецепт приготування манного пирога. Єдине, що не традиційно - це червона смородина. Якщо хтось не любить ці ягід, можна додати щось інше або приготувати маннік в чистому вигляді, без начинки. У будь-якому випадку вийде дуже смачна домашня випічка!

  • Манька - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Кефір - 250 мілілітрів
  • Смородина червона - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
манний пиріг - фото крок 1
Яйце вбиваємо в тарілку і розтираємо з цукром і сіллю.
манний пиріг - фото крок 2
Вливаємо кефір, також додаємо манку, борошно і соду, гаситься оцтом. Замішуємо тісто.
манний пиріг - фото крок 3
Прогріваємо духовку. У формі для випічки розтоплюємо вершкове масло.
манний пиріг - фото крок 4
Половину масла вливаємо в тісто, перемішуємо.
манний пиріг - фото крок 5
Рівно половину тіста вливаємо в форму для випічки, викладаємо промиті ягоди.
манний пиріг - фото крок 6
Заливаємо рештою тестом.
манний пиріг - фото крок 7
Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів.
манний пиріг - фото крок 8
Готово!
манний пиріг - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти