Манний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Манний пиріг або манна пряник - дуже популярна домашня випічка, яку кожен готує по-своєму. Мені дуже подобається солодкий маннік з червоною смородиною. Ягоди надають кислинку, дуже смачно!
Це практично класичний рецепт приготування манного пирога. Єдине, що не традиційно - це червона смородина. Якщо хтось не любить ці ягід, можна додати щось інше або приготувати маннік в чистому вигляді, без начинки. У будь-якому випадку вийде дуже смачна домашня випічка!
- Манька - 250 грам
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Смородина червона - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
Яйце вбиваємо в тарілку і розтираємо з цукром і сіллю.
Вливаємо кефір, також додаємо манку, борошно і соду, гаситься оцтом. Замішуємо тісто.
Прогріваємо духовку. У формі для випічки розтоплюємо вершкове масло.
Половину масла вливаємо в тісто, перемішуємо.
Рівно половину тіста вливаємо в форму для випічки, викладаємо промиті ягоди.
Заливаємо рештою тестом.
Випікаємо пиріг в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів.
Готово!
Смачного!