Маннік з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
У сезон свіжих ягід так і хочеться піч якомога найбільше. Ось хочу запропонувати вам простий, але вельми апетитний варіант, як приготувати маннік з полуницею - чудовий пиріг до чаю для всієї родини.
Випічка на манки хороша тим, що основою може стати будь-який молочний продукт: кефір, йогурт, крем. Тісто виходить досить повітряним, м'яким, а пиріг буквально тане в роті. Ягоди доповнюють "маннік" просто прекрасно, так що сміливо беріть на замітку рецепт!
- Манна крупа - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Полуниця - 250-300 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1
Манну крупу залийте кефіром. Перемішайте і залиште хвилин на 15-20.
2
Яйця збийте з цукром до пишності (збивайте міксером не менше 5 хвилин).
3
Розтопити вершкове масло. Змастіть жароміцних форму маслом і присипте манною крупою. Влийте тепле масло в яйця, продовжуючи збивати.
4
Всипте розпушувач, сіль і борошно.
5
Викладіть набряклу манку і перемішайте.
6
Ягоди вимийте, обсушити, видаліть хвостики. Великі можна нарізати, невеликі - використовувати цілком.
7
У форму викладіть частина тесту, розрівняйте. Розподіліть ягоди. Зверху викладіть другу половину тіста.
8
При температурі 180 градусів випікайте "маннік" з полуницею близько півгодини. Після можна збільшити температуру до 200 градусів і підрум'янити.